Kenya – Teroriști Al Shabaab ucid un profesor creștin la scurt timp după lansarea unui nou video în care îi amenințau pe creștini

Elly Ojiema, profesor creștin din satul Fafi din Garissa, nord-estul Kenyei, a fost ucis de militanții Al Shabaab în data de 14 iunie. Localnicii musulmani somalezi au avertizat comunitatea creștină că un atac din partea militanților de la baza din Somalia era iminent, iar în jurul orelor 21:00, câțiva bărbați înarmați au intrat în clădirea școlii. Partenerul de proiect al Fondului Barnaba din Garissa a relatat că „l-au găsit pe Elly sub pat și i-au împușcat piciorul, l-au târât afară și l-au omorât prin tăierea gâtului.”

Cu câteva săptămâni înainte, Al Shabaab lansase un nou film de propagandă, incitând la atacuri împotriva creștinilor din Kenya. În acest video, o figură importantă a reiterat obiectivul grupului de a face tot ce e necesar pentru a implementa legea șaria la nivel mondial. Partenerul nostru de proiect a declarat, pe 16 iunie: „Au fost două săptămâni foarte grele pentru noi… Purtați-ne în rugăciuni”.

De la detașarea trupelor kenyene pentru a ajuta forțele Uniunii Africane în Somalia în 2011, Al Shabaab s-a angajat într-o serie de atacuri teroriste brutale în Kenya, cel mai notoriu fiind cel de la Universitatea Garissa din 2015, în care islamiștii au executat creștini. Comunitățile creștine din nord-estul Kenyei au fost vizate în mai multe atacuri până în prezent anul acesta.

Susțineți în rugăciune familia și colegii lui Elly în timp ce se obișnuiesc cu gândul pierderii suferite. Rugați-vă ca ei să fie mângâiați (Matei 5:4). Mulțumiți-I lui Dumnezeu că localnicii musulmani somalezi i-au avertizat pe creștini înainte de atacuri. Rugați-vă pentru continuarea relațiilor bune între cele două comunități. Cereți ca înșelăciunea celor care complotează împotriva copiilor lui Dumnezeu să fie scoasă la iveală (Proverbe 26:26), iar credincioșii să se încreadă în Domnul ca tăria și scutul lor (Psalmul 28:7).

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.