Ionel Tuţac: „Liderul romilor din Lugoj a coborât în apa botezului împreună cu soţia”

Iulian Boţ cunoscut sub numele Viscol s-a pocăit şi împreună cu soţia a mărturisit în apa botezului că regretă trecutul şi renunţă definitiv la el. Evenimentul a avut loc la biserica baptistă „Harul din Lugoj”, duminică, 2 iulie 2017. Informaţia a fost confirmată pentru ŞtiriCreştine.ro, de pastorul bisericii, Ionel Tuţac.

„Duminică am sărbătorit botezul Nou Testamental, eveniment la care familia Bisericii „Harul” din Lugoj s-a lărgit cu 9 membri. Au încheiat legământ în apa botezului 7 tineri şi un cuplu tânăr: Iulian şi Elena Boţ. Cunoscut în zonă ca liderul clanurilor de romi Viscol, Iulian împreună cu soţia a început să frecventeze biserica noastră un an în urmă. În noiembrie 2016 s-a înscris la cursul de cateheză. M-a invitat acasă ca să mă rog pentru el şi familia lui. Am avut discuţii lungi despre Dumnezeu, îmi adresa foarte multe întrebări. Acum ştiu că este un om nou, gândeşte altfel despre Dumnezeu, despre el şi despre oamenii care îl înconjoară. Mi-a mărturisit că a început să se gândească la Dumnezeu când era în închisoare. În acele împrejurări dificile, Dumnezeu l-a atins şi a început procesul de vindecare spirituală. Este un membru care vrea să îl slujească pe Dumnezeu cu toată casa lui. Vrea să ofere casa lui drept gazdă pentru oaspeţii bisericii pe care îi avem, să meargă în vizite la spital şi în misiune cu tinerii bisericii. Ca pastor sunt fericit că Dumnezeu a şters trecutul şi acum este parte din familia noastră. Dumnezeu a făcut o lucrare foarte frumoasă şi va continua să lucreze prin familia lor. La sărbătoarea botezului, împreună cu tot grupul de noi convertiţi am cântat o cântare, iar după serviciu mi-a mărturisit că abia aşteaptă să mai cântăm în biserică cu acelaşi grup”, ne-a declarat pastorul bisericii „Harul”, Ionel Tuţac.

Numele lui Viscol a apărut în scandalurile de pe strada Caransebeşului şi Mărăşeşti, fiind acuzat că a folosit o armă de foc. Un alt dosar în care a fost vizat este procesul de evaziune fiscală unde DNA şi DGA a demis toată conducerea judeţului Timiş.

Potrivit mărturiei pastorului Ionel Tuţac, Iulian Boţ a recunoscut că trecutul lui a fost marcat de multe încălcări de lege, dar dosarele care i s-au atribuit au fost mai mult decât se făcea vinovat.

Pentru că Dumnezeu a şters şi a aruncat trecutul în marea uitării, vă chemăm să vă bucuraţi cu îngerii din cer pentru această familie răscumpărată. Rugaţi-vă pentru ca să fie un mădular sănătos în trupul lui Cristos, să se bucure din plin de pacea şi bucuria mântuirii, iar de acum încolo să fie soli ai Evangheliei în comunitatea etnică din care fac parte, pentru ca tot mai mulţi romi să cunoască adevărata dragoste a lui Dumnezeu.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.