JURNAL de RUGĂCIUNE pentru Biserica Persecutată

Duminică, 9 iulie

Doamne, ne rugăm astăzi pentru creștinii din Sri Lanka, care sunt vulnerabili în fața atacurilor din partea Poliției, a autorităților locale, a extremiștilor budiști, hinduși și musulmani. Atunci când se întâlnesc să se închine Ție, fie sunt atacați, fie primesc ordin să oprească întâlnirea. Chiar și o întâlnire de tineret a fost oprită la începutul acestui an. Fii Tu, Doamne, cu frații și surorile noastre, cu tinerii și cu bătrânii care Ți se închină astăzi. Păzește-i de frică și neliniște și dă-le liderilor curaj și o deosebită înțelepciune. Ne rugăm în Numele lui Cristos.

Luni, 10 iulie

Un serviciu duminical din Ingiriya, districtul Kalutara, Sri Lanka, a fost invadat, în 25 martie, de o mulțime de vreo 50 de oameni în frunte cu trei călugări budiști care le-au cerut creștinilor să oprească serviciul de închinare și au cerut numele tuturor celor prezenți. Un creștin a sunat la Poliție, dar când au ajuns, polițiștii i-au acuzat pe creștini că deranjează liniștea publică și i-au dat ordin pastorului să vină la secție pentru un interogatoriu.  Acolo era o mulțime de vreo 200 de budiști, în frunte cu 20 de călugări. Pastorul a fost ulterior victima hărțuirii și a violenței și, la recomandarea Poliției, el și soția au plecat de acasă, pentru siguranța lor. Ei slujeau în acea zonă de 17 ani. Clădirea bisericii a fost distrusă de o mulțime furioasă în 2001. Rugați-vă pentru această familie credincioasă și pentru membrii bisericii lor, ca toți împreună să privească aceste încercări ca pe o mare bucurie (Iacov 1:2).

Marți, 11 iulie

Cel puțin 50 de oameni au murit și alte zeci au fost răniți în atacuri ce au avut loc asupra a trei comunități creștine din regiunea Bambari a Republicii Centrafricane, la sfârșitul lunii martie. Nu se știe exact care anume facțiune a miliției islamiste Seleka este responsabilă de atacuri. Rugați-vă ca Domnul să îi mângâie pe cei care își plâng morții și să îi vindece pe cei răniți. Rugați-vă pentru încetarea conflictului în această țară majoritar creștină, în care miliția musulmană vrea să ajungă la putere din nou.

Miercuri, 12 aprilie

Slavă Domnului pentru răspunsul la rugăciunile înălțate ca ploaia să cadă în Zimbabwe. Recolta din aprilie-mai a fost una bogată pentru unii. Pentru alții, care au semănat pe un sol nefertil, recolta a fost mai scăzută. În unele zone lanurile au fost afectate de inundații sau de elefanți. Alții oameni nu au putut să își termine muncile pe câmp deoarece animalele erau prea slăbite de foame pentru a mai trage la jug. În consecință, mulți oameni nu pot asigura suficientă mâncare familiilor lor vreme de 12 luni, până la următoarea recoltă și vor avea nevoie de ajutor. Rugați-vă pentru ei. Fondul Barnaba asigură un milion de porții de mâncare pe lună.

Joi, 13 iulie

Pastorul Evan Mawarire, care a cerut, prin intermediul mișcării pe care a inițiat-o – „Acest steag” – ca dreptatea să fie restaurată în Zimbabwe, a fost arestat, dar eliberat la scurt timp pe cauțiune. Acum este supravegheat îndeaproape de autorități și așteaptă termenul de judecată. Are interdicția de a vizita anumiți prieteni și anumite rude și nu are dreptul de a părăsi țara. Nimeni însă nu îl poate îngrădi însă să continue să vorbească pentru dreptate. Susțineți-l în rugăciune pe pastorul Evan și cereți ca strigătele celor nenorociți din Zimbabwe să fie auzite. (Proverbe 21:13)

Vineri, 14 iulie

Liderii bisericii din Nigeria care au avut o întâlnire în statul Kaduna au cerut guvernului lor să îi protejeze pe creștinii care locuiesc în nordul predominant musulman al țării și a căror viață este pusă în pericol de crescătorii de animale Fulani. Rev. Amos Kiri a insistat ca guvernul nigerian să recunoască faptul că crescătorii de animale Fulani, la fel ca Boko Haram, sunt ucigași și au în vizor îndeosebi comunitățile creștine. Rugați-vă ca guvernul să răspundă într-un mod eficient. Rugați-vă, de asemenea, ca creștinii nigerieni să fie în stare să întoarcă și celălalt obraz și să nu răspundă cu violență la violență.

Sâmbătă, 15 iulie

Peste 30 de oameni au murit în 21 martie, atunci când câțiva musulmani Fulani înarmați au atacat satul Zaki Biam, un sat predominant creștin din statul Benue, Nigeria. Venind pe motociclete și cu mașini, ei au dat buzna în piața de cartofi… și au început să împuște pe oricine le ieșea în cale.” Un grup creștin din statul Benue, pe nume Tiv Professionals, a comentat astfel ceea ce s-a întâmplat: „Numai între 2013 și 2016 crescătorii de animale Fulani au ucis cu sânge rece peste 1878 de bărbați, femei și copii din cele 12 regiuni guvernamentale locale din statul Benue. Alții 750 au fost grav răniți, iar 200 sunt dați dispăruți. Peste 99427 de locuințe au fost afectate în statul Benue… printr-o strategie brutală.” Rugați-vă pentru protecția creștinilor din Benue.

Ehipa ŞtiriCreştine.Ro vă cheamă zilnic să vă uniţi inimile şi să plecaţi genunchii în rugăciune pentru trupul lui Cristos, care şi azi este torturat prin Biserica Persecutată. Simţiţi, mijlociţi, glorificaţi pe Dumnezeu că suntem învredniciţi să suferim pentru Numele Lui în aceste vremuri şi cereţi protecţia Lui asupra celor răscumpăraţi pentru viaţa veşnică, din orice colţ al lumii.

Sursa: Fondul Barnabas

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.