IRAN: Creștinii primesc sentințe de lungă durată

Iran nu a fost niciodată un leagăn al libertății religioase, dar în ultimul timp se pare că guvernul tratează cu mai multă asprime creștinii de acolo, informează portalul Mnnonline.

Trei creștini, doi dintre care sunt foști musulmani convertiți la creștinism, au primit recent o sentință de un deceniu din cauza că se adunau la părtășie cu creștinii. Conform unui comunicat de presă publicat de portalul Middle East Concern în data de 3 și 4 iulie, pastorul Victor Tamraz a fost condamnat la 10 ani de închisoare, Amin Naderi la 15 ani și Hadi Asgari la 10 ani de închisoare și ulterior la 2 ani de interdicție de a călători.

Tamraz și Naderi au fost reținuți din cauză că în luna decembrie a anului 2014 au sărbătorit Crăciunul la Tamraz acasă. Aceștia au fost acuzați de acțiuni ,,împotriva securității naționale”.

Hadi nu fusese prezent când ceilalți au sărbătorit Crăciunul, el a fost arestat, în schimb, la un picnic și acuzat de ,,acțiuni împotriva securității naționale” și de faptul că ,,organizează și plantează bisericii la domiciliu”. Hadi și Tamraz sunt foști musulmani convertiți la creștinism. Fiul și soția pastorului Victor Tamraz la fel au fost reținuți și acuzați de acțiuni împotriva securității naționale.

,,Cred că autoritățile iraniene sunt paranoice cu privire la ceea nu corespunde percepției lor cu privire la lume, stat sau religie,” a declarat Miles Windsor de la echipa Middle East Concern, o organizație care apără creștinii din Orientul Mijlociu și Africa Nordică. ,,De aceea, orice lucru străin autorităților este privit ca o amenințare, chiar dacă aceste biserici la domiciliu și creștinii de acolo nu prezintă nici un pericol.”

Alți patru creștini într-o altă regiune au fost arestați în iunie din cauza că s-au implicat într-o activitate de misiune și au fost acuzați, de asemenea, că ar fi acționat împotriva securității naționale. Aceștia au fost condamnați la 10 ani de închisoare.

E o perioadă de încercare, iar credincioșii din Iran au nevoie de rugăciunile noastre. Windsor ne îndeamnă să ne rugăm pentru ca creștinilor arestați să li se facă dreptate și fie ca bunul Dumnezeu să-i umple cu pace. De asemenea, rugați-vă pentru libertatea religioasă din Iran. În Iran doar 0.2% sunt creștini evanghelici, religia predominantă fiind Islamul.

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine