Motivele din spatele dezvoltării universităților creștine din Africa

Ultimele două decenii au înregistrat o creștere rapidă a universităților creștine din Africa Subsahariană, informează portalul TheConversation. Acest fenomen se explică prin apariția a două tendințe dinamice sociale pe continent: creșterea rapidă a adepților creștini și extinderea învățământului superior.

Acum un secol, în Africa erau doar nouă milioane de creștini, iar majoritatea se aflau în Egipt și în bisericile antice din Etiopia. Până în anul 1950 acest număr s-a triplat, ajungând la 30 de milioane. Astăzi, din cei 1,2 miliarde de locuitori, 582 de milioane sunt creștini africani – ortodocși, catolici, protestanți, penticostali și cei ce aparțin bisericilor independente.

Dezvoltarea rapidă a învățământului superior este un alt motiv demn de evaluat. În anii 1950′ existau doar 41 de instituții de învățământ superior și 16,500 de studenți pe întreg continentul. În anul 2010, 5,2 milioane de studenți s-au înrolat în 668 de instituții de învățământ superior din Africa Subsahariană, dublu față de anul 2000.

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine