Autoritățile fac eforturi de a controla toate bisericile din China

Guvernul chinez încearcă să controleze toate bisericile din China prin închiderea școlilor duminicale și îndepărtarea copiilor de evenimentele creștine pe durata verii. China dorește să controleze religia la care sunt expuși copiii prin interzicerea acestora de a participa la orice activitate religioasă. În Henan, Biroul Municipal al Afacerilor de Cult Nanyang a ordonat ca toți cei 20.000 de membri ai bisericilor de casă din provincie să adere la biserica autorizată. Totuși, doctrina bisericii autorizate diferă enorm față de cea a creștinilor chinezi și se află sub constantă cenzură guvernamentală, ceea ce încalcă libertatea religioasă (Persecution.org).

via AsiaNews

Pe măsură ce China se concentrează asupra libertăților de funcționare a bisericilor, autoritățile din regiunea estică a țării, în provincia Zhejiang, au emis recent ordine menite să închidă școlile duminicale și să-i oprească pe copii de la participarea la evenimente creștine pe durata lunilor de vară. “Pentru o bună perioadă de timp, adolescenților și studenților nu li s-a permis să participe la activități religioase”, a declarat un creștin local poreclit Zhang, făcând referire la o lege chineză care încearcă să controleze religia în rândul copiilor prin interzicerea acestora de a lua parte la evenimente religioase. “Totuși, bisericile autorizate și bisericile de casă țineau de obicei tabere de vară în perioada verii. Guvernul apoi a subliniat…că implicit și școlile duminicale vor fi închise. Intenția principală a guvernului este de a închide școlile duminicale.”

Această represiune vine în deșteptarea unui ordin recent venit din partea Comitetului Provincial Patriotic al Bisericilor Autorizate din Henan și a Consiliului Provincial Chinez Creștin din Henan de a interzice bisericilor organizarea taberelor de vară pentru minori și studenți, menționând că temperaturile ridicate pot constitui un risc de sănătate. Un creștin din Henan a declarat că comportamentul guvernului este atipic, din moment ce taberele au fost permise în verile precedente, iar guvernul ar fi intervenit doar dacă ar fi primit un avertisment despre eveniment.

De asemenea, Zhang a continuat: “Guvernul încearcă să controleze ideologia. În timpul mandatelor lui Jiang Zemin și Hu Jintao (președinți chinezi), guvernul a fost tolerant cu privire la predicare și la lucrarea misionară. După ce Xi Jinping a venit la putere, atitudinea guvernului față de religie s-a înrăutățit.”

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.