
În această toamnă un muzeu dedicat Bibliei îşi va deschide porţile în Washington DC şi va fi cel mai mare de acest tip dedicat Cărţii care stă la baza spiritualităţii iudeo-creştine, anunţă Fox News.com
Cary Summers, un om de afaceri american de succes, supervizează realizarea proiectului. Muzeul va avea o suprafaţă de 430.000 picioare-pătrate (aprox. 40.000 m2) şi îşi va întâmpina vizitatorii cu 2 porţi masive din bronz înalte de 40 de picioare (aprox. 12 m) ce vor cântări 16 tone. Acestea reprezintă Biblia Gutenberg, prima Biblie tipărită.
Porţile sunt de fapt o replică a presei de tipar a ediţiei Gutenberg şi vor avea gravate pe ele primele cuvinte din Biblie: „La început Dumnezeu a făcut cerurile şi pământul”.
În interiorul muzeului vor fi vitralii cu imagini specifice ce vor simboliza grădini şi vii care sunt atât de prezente pe paginile Bibliei.
Summers explică faptul că, deşi trăim într-o epocă de controversă religioasă, un muzeu întreg dedicat Bibliei este foarte necesar. Chiar dacă astăzi sunt în circulaţie mai multe Biblii decât au fost vreodată în decursul istoriei, totuşi cunoaşterea şi înţelegerea Bibliei se află la un nivel foarte scăzut.
Muzeul Bibliei se va concentra pe trei mari direcţii: întâmplările din Biblie, istoria biblică şi impactul Bibliei.
„Biblia este cea mai citită carte din lume. E Cartea cu cel mai puternic impact asupra oamenilor, indiferent ce crezi despre ea. E şi cea mai interzisă carte din lume, cea mai dezbătută și cea mai arsă carte. Şi, chiar şi în zilele noastre, este cea mai bine vândută carte din lume”, a declarat Summers.
De fapt, Biblia este cea mai bine vândută carte a tuturor timpurilor. O secţiune a muzeului va fi dedicată Bibliei în America, influența acesteia asupra preşedinţilor americani, în special asupra părinţilor fondatori ai naţiunii americane, cum ar fi Benjamin Franklin, care cita adesea din ea pentru a explica de ce era important pentru părinţii fondatori să se sprijine pe înţelepciunea Scripturilor.
„Noi suntem asiguraţi, conform Sfintelor Scripturi, că dacă Domnul nu zideşte o casă degeaba lucrează cei ce o zidesc. Cred cu toată inima că fără ajutorul Lui vom avea izbândă în construcţia noastră politică la fel de mult cum au avut constructorii turnului din Babel”, a declarat Benjamin Franklin, făcând referire la cunoscută întâmplare din cartea Genezei.
Muzeul va mai conţine prezentări despre influenţa Bibliei asupra istoriei omenirii, a culturii, ştiinţei, artei şi literaturii.
Summers spune că e foarte important ca oamenii să cunoască influența imensă pe care Biblia a avut-o asupra civilizaţiei occidentale şi a felului în care oamenii au folosit sau au abuzat de instrucţiunile sale.
Unul din scopurile acestui muzeu este acela de a aduce din nou Biblia în conversaţie şi de a lăsa la îndemână vizitatorului de a-i descoperi însuşirile. Muzeul va conţine cea mai mare colecţie din lume de Biblii şi artefacte biblice şi îşi va deschide porţile pe 17 Noiembrie 2017.
Vizitaţi pagina web a Muzeului Bibliei – Museum of The Bible.org, pentru diverse resurse şi mai multe detalii despre proiect, precum și diverse filmulețe şi animații despre cum va arăta muzeul.
Traducere de Ionuţ Poteraş
