Tajikistan: Poliția secretă a dat buzna într-un serviciu religios, smulgând Biblii din mâinile membrilor adunării

Poliția secretă a efectuat un raid în cadrul unui serviciu de biserică din Dushanbe, capitala Tadjikistanului, duminică, 11 iunie, și a scos afară Biblii și la alte cărți creștine. Ofițerii i-au împiedicat pe oameni să plece și le-au înregistrat datele personale lor personale, înainte de a lua cu forța orice literatură creștină din mâinile lor – Poliția chiar „a smuls cărțile din mâinile credincioșilor”. Poliția amenință acum cu urmărirea penală, deoarece biserica nu era înregistrată la autorități.

Guvernul acestei țări din fosta Uniune Sovietică, Tadjikistan, impune restricții severe tuturor grupurilor religioase. Bisericile trebuie să fie înregistrate la stat, iar importul și distribuția publicațiilor religioase trebuie aprobate oficial. Congregațiile neînregistrate, la fel ca aceasta recent percheziționată din Dushanbe, sunt vizate în special de autorități. (Sursa: Forum 18)

Susțineți-l în rugăciune pe Bakhrom Kholmatov, pastorul unei biserici din Khujand, care a fost arestat în aprilie și a fost cercetat pentru „extremism” – el a fost întemnițat de la arestarea sa și va fi trimis în scurt timp la judecată. Strigați către Domnul să-l binecuvânteze cu putere și pace (Psalmul 29:11). Rugați-vă ca biserica din Dushanbe să rămână tare și să nu fie descurajată (2 Cronici 20:17) ci, în ciuda presiunilor din partea autorităților, credincioșii să se încurajeze unii pe alții și să nu părăsească strângerea lor laolaltă (Evrei 10:25).

Sursa: Fondul Barnabas

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.