Arheologii au descoperit dovezi ale descrierilor biblice ale Ierusalimului

IERUSALIM – Descoperirile recente ale artefactelor și locuințelor din Ierusalim sunt dovezi importante ale descrierilor biblice cu privire la Ierusalim și confirmă bogăția națiunii Israel din timpurile străvechi, informează portalul Christian News.

Autoritatea de Antichități din Israel a anunțat că artefactele descoperite în orașul Ierusalim sunt de o importanță istorică.

După efectuarea săpăturilor arheologice pe versantul estic a Orașului lui David, arheologii au descoperit rămășițele unor locuințe ce au o vechime de 2,500 de ani, locuințe acoperite de argilă.

„Amplasate sub avalanșe de piatră, multe descoperiri au ieșit la suprafață: lemn carbonizat; semințe de struguri; ceramică; solzi și oase de pește și multe alte artefacte rare,” a declarat Autoritatea de Antichități din Israel.

„Aceste descoperiri reprezintă dovada bogăției și descrierilor biblice ale Ierusalimului, capitala împărăției iudaice, și dovadă a acaparării orașului de către babilonieni.”

Descoperirea lemnului carbonizat este dovada distrugerii Ierusalimului prin foc de către babilonieni, eveniment ce a avut loc în anul 587 î.Hr. și este descris în Biblie în cartea 2 Împărați 25 și Ieremia 52.

„În ziua a zecea a lunii a cincea, în al nouăsprezecelea an al domniei lui Nebucadneţar, împăratul Babilonului, a venit la Ierusalim Nebuzaradan, căpetenia străjerilor, care era în slujba împăratului Babilonului. El a ars Casa Domnului, casa împăratului şi toate casele Ierusalimului; a dat foc. Toată oastea haldeenilor care era cu căpetenia străjerilor a dărâmat, de asemenea, toate zidurile dimprejurul Ierusalimului.” (Ieremia 52:12-14)

 

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine