O creştină de origine iraniană în pericol de a fi deportată din Suedia

O actriţă de origine iraniană Aideen Strandsson, care se află în Suedia din 2014, aşteaptă o decizie din partea autorităţilor suedeze şi ar putea fi deportată înapoi în ţara ei de origine. Aideen a devenit creştină după ce a avut un vis în care l-a văzut pe Isus.  Ea a părăsit Iranul și a venit în Suedia, iar de atunci şi-a afirmat în mod public credinţa. Acest lucru i-ar putea aduce închisoare înapoi în Iran, unde există o reală posibilitate să fie torturată și violată, relatează CBN News.

„E foarte periculos pentru mine, şi nu înţeleg de ce autorităţile de imigrare nu mă cred,”  a mărturisit ea.

Autorităţile de imigrări suedeze afirmă pe pagina lor de internet că nu vor deporta niciodată pe azilanţii care pot fi în pericol în ţara de origine. Acest lucru ar constitui o violare a convenţiei de la Geneva. Cu toate acestea, dacă cererea lui Aideen este respinsă, atunci ea va fi deportată dacă nu se schimbă nimic în favoarea ei.

„Informaţiile autorităţilor suedeze despre sistemul de închisori din Iran, ne spun că tortura şi violul sunt lucruri obişnuite în aceste închisori, şi ar fi o încălcare a tratatelor internaţionale să supui o persoană la un astfel de tratament,” a declarat Gabriel Donner, avocatul lui Aideen.

Cazul lui Aideen a primit deja o intensă expunere mediatică şi mulţi dintre cei care au auzit ştirea s-au decis să le scrie autorităţilor suedeze, cerându-le să aibă înţelegere faţă de situaţia lui Aideen. Cu toate acestea, Ulrika Langels, un oficial suedez , contactat de CBN News a declarat că „…faptul că cititorii dumneavoastră ne scriu, nu va influenţa decizia Agenţiei de Imigrări, şi nu va putea schimba nici decizia instanței de judecată.”

Agenţia de Imigrări a decis deja că Aideen va trebui să fie deportată, decizie care a fost confirmată şi de instanţa suedeză, iar acum s-a făcut recurs la altă instanţă pentru a schimba această hotărâre.

CBN News a primit oferte de a o ajuta pe Aideen, au fost chiar unele ţări care i-au oferit refugiu, însă Strandsson nu poate părăsi Suedia. Paşaportul ei iranian a fost reţinut de autorităţi, şi ea a declarat că dorinţa ei este de a rămâne în Suedia, dacă acest lucru va fi posibil.

Decizia de a deporta pe Aideen precum şi pe alţi creştini solicitanţi de azil, a venit în aceeaşi perioadă cu hotărârea luată de autorități de a oferi la 150 de foşti luptători ISIS, care s-au întors în Suedia, o identitate protejată pentru ai sprijini pe aceştia să-şi găsească locuri de muncă. Un asemenea demers nu i-a putut fi oferit şi lui Aideen.

„Mi-au spus că este viaţa mea personală şi nu e problema lor că am devenit creştină, e doar problema mea”, a declarat Aideen.

Creştinii deportaţi în naţiunile musulmane se confruntă cu riscuri mari privind viaţa lor. Unii sunt ucişi imediat, alţii se pot ascunde, sau pot scăpa în altă ţară, însă riscul privind securitatea lor este major.

Directorul Oficiului pentru Imigrări, Mikael Ribbenvik, ar putea dispune redeschiderea cazului, dar Aideen spune că ea se încrede într-o putere mult mai mare decât puterea guvernului suedez: puterea Domnului Isus Hristos.

„Mă gândesc la visul pe care l-am avut despre Isus când eram în Iran, şi eu cred că El încă veghează asupra mea. El mă va ajuta”, a spus Aideen.

Rugați-vă pentru Aideen ca Dumnezeu să trezească conștiințele autorităților suedeze și ca aceștia să aibă înțelegere pentru situația ei. Rugați-vă şi pentru Aideen ca Dumnezeu să îi dea putere și credință, că viața ei este în mâinile Lui şi că „nici un fir de păr nu i se va pierde” (Luca 21:18).

Tradus de Ionuţ Poteraş

Sursa: CBN News

 

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine