Mărturia transformării unei vieți transsexuale

Francine (în stânga) și Laura, fiica ei.

BARTLESVILLE, Oklahoma – Francine Perry și fiica sa, Laura, privesc în albumul familiei. Zâmbesc când își amintesc de vremurile frumoase, dar privind în urmă la încercările prin care au trecut, văd cum mâna lui Dumnezeu a fost întotdeauna la lucru, relatează BPNews.

În rebeliunea anilor din tinerețe, Laura a trăit în calitate de transsexual aproape un deceniu din viața ei. Pentru cei din afara familiei ei, Laura era cunoscută ca fiind ‘Jake’.

Aceasta locuia cu un partener, care, de asemenea se declara transsexual. În acea perioadă Laura s-a depărtat de familia și biserica în care crescuse.

Părinții Laurei, Paul și Francine, sunt membri activi în Prima Biserică Baptistă din Bartlesville, Okla., acolo unde Laura și frații ei au mers aproape de fiecare dată când ușile erau deschise.

„Am crescut în biserică,” ne povestește Laura. „Am mers la școala duminicală, am cântat în corul de copii, am participat la VBS și la multe alte activități bisericești. Cu toate acestea, îmi lipsea relația personală cu Isus.”

În adolescență Laura a început să se confrunte cu probleme de identitate sexuală, nu se simțea a fi ‘fată’. A trecut printr-o perioadă dificilă care a culminat în a îmbrățișa viața de transsexual la vârsta de 20 de ani. Părinții Laurei au fost devastați când au aflat de decizia fiicei lor.

„La început am zis ‘cum poți să ne faci una ca asta, după tot ce am sacrificat pentru tine’,” a declarat Francine. Deși avea susținere din partea prietenilor din biserică și din partea grupului de studiu de femei, Francine se simțea izolată și deprimată din cauza fiicei sale.

În această perioadă dificilă, Francine a căutat să se apropie mai mult de Dumnezeu. „Mi-am dat seama, prin experiența copilului nostru ‘risipitor’, că aveam o credință legalistă în Hristos. Mă asemănam mult cu fariseii din timpul lui Isus.”

Dumnezeu, însă, lucra la inima lui Francine. Grupul ei de studiu biblic o susțineau în rugăciune. Înainte, însă, ca lucrurile să se îmbunătățească, acestea au devenit și mai dificile.

Laura scrisese într-o zi, o scrisoare mamei sale prin care spunea, „Sunt așa cum ar trebui să fiu. Te rog să mă accepți.” Din acel moment, Francine și Paul au început să fie mai deschiși cu alții cu privire la încercarea prin care treceau. Părinții ei credeau că Dumnezeu nu o va lăsa să aibă o viață transsexuală și au apelat la mai mulți oameni ca să se roage pentru ei.

Între timp, Laura ducea o viață activă de transsexual. Participa la activități pro-LGBT și chiar lua hormoni și pași chirurgicali spre a deveni mai puțin feminină.

„M-am prins la minciunile Diavolului și credeam că deciziile mele păcătoase mă vor face mai fericită,” mărturisește Laura. „În interiorul meu, însă, mă simțeam mizerabil și căutam pacea adevărată.”

Laura avea un partener transsexual care era o personalitate politică, motiv pentru care ea a fost expusă publicului prin intermediul posturilor de televiziune. Dumnezeu, însă, avea planul Său. „Cunoșteam despre Isus și credeam în El, însă nu-L acceptasem niciodată personal în inima mea și nu-L făcusem Domnul și Mântuitorul meu.”

„Încet cu încet Dumnezeu a început să-mi deschidă ochii și m-a ajutat să înțeleg că transsexualitatea nu face parte din voia Lui cu privire la viața mea.”

Într-o zi, prin lacrimi și multă suferință, Laura s-a rugat și a cerut ajutorul lui Dumnezeu. Părinții ei erau deschiși spre a comunica cu fiica lor și se întâlneau din când în când cu ea. Francine, mama ei a mărturisit, „Dumnezeu îmi vorbea ‘dacă vrei să o îndrepți pe fiica ta, nu vei putea, lasă-Mă pe Mine să fac asta, tu doar stai și privește’.”

Din acel moment schimbarea a început să se vadă, nu doar în viața lui Francine, ci și în viața Laurei, fiicei sale.

Într-o zi Laura a întrebat-o pe mama ei dacă aceasta poate veni la biserică. Francine, fiind pianista bisericii, s-a pus pe gânduri.„M-am gândit că dacă vine la biserică în halul în care era, ne va face de rușine. Puteți vedea câte lucruri încă Dumnezeu avea să le schimbe în inima mea,” mărturisește Francine.

Laura a venit la biserică în acea zi, iar predica a fost centrată pe istoria fiului risipitor. Persoana atinsă de predică, însă, a fost Francine.

„Satan ne șoptește multe în ureche, dar harul lui Dumnezeu este biruitor,” a declarat Francine. În cele din urmă, Laura a luat decizia grea de a se lăsa de viața de transsexual, s-a despărțit de partenerul pe care îl avea și s-a mutat să trăiască cu părinții ei.

Laura și Francine, din nou împreună, după o perioadă plină de încercări.

„Nu știam ce voi face mai departe, dar mă agățasem de promisiunea lui Dumnezeu precum că El are să îmi poarte de grijă. Am simțit multă dragoste și acceptare din partea grupului de studiu biblic al mamei. Mi-a fost greu, dar simțisem atâta pace și dragoste când m-am reîntors la biserică, cum nu simțisem niciodată până atunci.”

În luna august a anului trecut, în fața bisericii, Laura a decis să-L urmeze pe Isus, iar peste o lună a fost botezată. Astăzi Laura acceptă pe deplin identitatea sexuală pe care Dumnezeu i-a dat-o și este foarte activă în biserică.

‘Călătoria spre casă’ care s-a sfârșit acum un an a adus vindecare și eliberare. Francine și Paul cred că Dumnezeu a răspuns la rugăciunile lor și îndeamnă părinții să nu renunțe niciodată să se roage pentru copiii lor ‘risipitori’.

Familia Perry îi dă toată gloria lui Dumnezeu. „Sunt o mărturie vie a faptului că dragostea lui Dumnezeu este mai tare decât minciunile celui rău,” declară astăzi Laura, zâmbind.

Traducere de Tatiana Bîrsa

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine