Creștinii indieni acuzați de convertirea forțată a copiilor

Pe măsură ce persecuția pare să se intensifice în India, oficialii guvernamentali ai statului Madhya Pradesh au acuzat șase creștini, inclusiv câțiva pastori, de răpirea și convertirea forțată a unor copii pe care aceștia îi duceau la o tabără creștină, informează portalul BP News.

Grupul, împreună cu mai bine de 70 de copii, care se aflau în drum spre o tabără biblică de vară au fost arestați de poliția locală în luna mai, conform International Christian Concern (ICC).

Radicaliștii hinduși locali au declarat poliției transporturilor feroviare faptul că grupul de creștini a răpit copiii pentru a-i forța să se convertească, ceea ce reprezintă o infracțiune în India. Poliția a intervenit și i-a reținut pe toți într-o gară.

Autoritățile au eliberat majoritatea copiilor după 3 zile. Părinții au declarat în fața instanței locale că toți copiii au fost trimiși în tabără cu consimțământul lor.

Unul dintre tineri, în vârstă de 15 ani, pe nume Akash Gundia, s-a aflat în detenție juvenilă până în 20 iunie, deoarece poliția nu a vrut să-l lase să se întoarcă la tatăl său, conform Morning Star News.

„Am spus polițiștilor că m-am născut creștin și că aveam de gând să particip la tabăra biblică VBS, dar nu au vrut să mă asculte și ne-au dus pe toți la secția de poliție”, a afirmat Akash după eliberare.

Cu toate că astfel de acuzații false sunt obișnuite în India, William Stark de la ICC a afirmat că acuzația de convertire forțată l-a surprins. „E atipic pentru creștinii din India să fie acționați în instanță”, relatează Stark care amintește că astfel de acuzații sunt, de regulă, reduse.

Unul dintre părinți, Nana Singh, a declarat pentru ICC că familia lui e creștină de 5 ani. Acesta a mai adăugat că aceste inculpații au menirea de a „pune presiune asupra creștinilor și de a-i intimida pentru a se reîntoarce la hinduism”.

„Autoritățile au ales să ignore faptul că părinții acestor copii sunt creștini”, a mai adăugat Stark. Guvernul consideră că, din moment ce în cartea de indentitate a părinților scrie că aceștia sunt hinduși, atunci și copiii lor trebuie considerați hinduși, nu creștini.

Stark a mai menționat că mulți indieni care fac parte din casta cea mai de jos (Daliții) și care se convertesc la creștinism sau la islam nu trec prin niciun proces legal pentru a li se schimba religia sau datele de identificare, deoarece astfel și-ar pierde beneficiile acordate de guvern pentru discriminarea suferită din cauza apartenenței la o castă inferioară. Guvernul indian oferă beneficii castelor inferioare de hinduși, budiști și daliți Sikh, dar nu și creștinilor sau musulmanilor, cu toate că disciminarea persistă în ciuda schimbării religiei.

Membrii familiilor creșinilor reținuți de poliție au declarat pentru ICC că prizonierii sunt supuși bătăilor administrate de poliție; lipsei de hrană și hărțuirii din partea celorlalți deținuți.

Organizația ADF International a numit această persecuție ca fiind parte a „climatului tot mai ostil care există în India față de minoritățile religioase”.

Traducere de Alexandra-Ligia Hojda

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.