Capelanul curajos al regelui

Charles R. Sumner a fost capelanul regelui George IV al Angliei prin 1820-1821. Mama sa a fost verișoară cu William Wilberforce. Într-o zi în acea atmosferă anglicană, Charles Sumner a intrat în camera tronului regelui Angliei, pentru a-l împărtăși. Se pare că era o datorie zilnică. Iar când C.R. Sumner a intrat în prezența regelui, el l-a găsit pe rege înfuriat, mânios, intimidând cu fiecare cuvânt urât imaginabil din limba engleză pe un servitor care greșise cu ceva.
În cărțile de istorie de aici se pare că este consemnat acest episod. C. R. Sumner i-a spus clar regelui „că nu este într-o stare potrivită pentru a fi împărtășit. Că el trebuie să învețe să-și controleze firea și că trebuie să-și arate iertarea prin reinstalarea slujitorului în rolul său.“

Tânărul capelan a cerut permisiunea de a se retrage pentru a permite majestății sale să se gândească la această chestiune. Și când a fost readmis, regele a spus că slujitorul ar trebui să fie repus în funcție. Apoi Sumner a îndemnat regele să nu fie împărtășit singur, ci cu restul familiei și a slujitorilor săi, inclusiv cu cel ce greșise și pe care era atât de mânios.

Pentru un timp regele a obiectat, dar în cele din urmă a consimțit și a îngenunchiat la masa sfântă cu familia sa, servitorii săi, cel care fusese vinovat fiind unul dintre cei împărtășiți.

Nu știu dacă aș fi făcut asta, dar este frumos să citești despre curajul acestui tânăr capelan, Charles R. Sumner.

Înaintea Crucii Sale suntem la aceeași înăltime cu toții. Iar curajul ar trebui să caracterizeze pe toți slujitorii Săi, indiferent în fața cui sau în ce circumstanțe se găsesc aceștia.

….

Marius Zarnescu, Associate Pastor at Emmaus International Ministries

Contactează-mă pe FACEBOOK! (Click Aici)

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home3/stiric/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107