Televiziunea creștină SAT-7 lansează un nou canal educațional pentru refugiați

Un nou canal creștin de televiziune prin satelit, numit SAT-7 ACADEMY, va fi lansat pe 1 septembrie. Având o transmisiune de 24/24 în limba arabă, canalul de televiziune va oferi milioanelor de copii strămutați sau refugiați oportunități complementare de învățare printr-o varietate de programe de televiziune.

© SAT-7 International

Războiul a forțat treisprezece milioane de copii să abandoneze școala în Orientul Mijlociu și Africa de Nord (MENA). Școlile care nu au fost distruse sunt supraaglomerate, iar teama de violență i-a determinat pe părinți să își țină copiii acasă, iar profesorii să-și abandoneze posturile. Familiile fug de conflicte pentru a-și salva viețile, lăsând în urmă casele și locurile de muncă și punând în pericol viitorul copiilor lor. Acești copii sunt în pericol de a deveni o generație „pierdută”.

Prin lansarea canalului  SAT-7 ACADEMY, televiziunea creștină SAT-7 se străduiește să ajute la reducerea decalajului în educație, echipând copiii, părinții și profesorii din întreaga regiune.

„Mă simt onorată să preiau conducerea SAT-7 ACADEMY, deoarece acesta reprezintă valorile fundamentale umanitare în majoritatea cărora cred: educația și dezvoltarea socială”, spune Juliana Sfeir, nou-numitul manager al postului de televiziune SAT-7 ACADEMY.

CARE ESTE ULTIMA GENERATIE?

SAT-7 ACADEMY încearcă să ofere o gamă distinctă de programe religioase care vor aborda această criză educațională. Canalul nu intenționează să ofere doar sprijin academic, emoțional și psihologic copiilor – care fie sunt scoși din școală, fie au nevoie de o școală suplimentară – materialele televizate au scopul de a-i ajuta pe părinți să-și crească mai bine copiii și să vină în ajutorul profesorilor cu metode de predare creative. SAT-7 ACADEMY este proiectat pentru cei trei piloni – copii, părinți și profesori – care vor forma noua generație.

“Nevoile sunt enorme, visul este colosal, iar timpul a sosit. Cred că în curând vom fi martori ai societăților fără violență, iar sălile de clasă – cu predare creativă“, anunță doamna Sfeir cu optimism.

ÎNVĂȚAREA PRIN TELEVIZIUNE

Lista de programe SAT-7 ACADEMY include programe noi, create special pentru noul canal:

Medicul dumneavoastră – un segment de educație medicală de scurtă durată, oferind o gamă largă de informații despre asistența medicală de autoîngrijire în caz de prim ajutor, asistența medicală de urgență și aspectele legate de stilul de viață;

Clubul de povestiri – un atelier cu impact social pentru copiii care au rămas cu traume;

Smyrna – un program televizat prezentat de un consilier de familie care oferă lecții de parenting, precum și sfaturi pentru tratarea problemelor legate de traume și emoții.

Spectacolele educaționale populare, cum ar fi programul școlii virtuale, Școala mea, care se difuzează în prezent pe SAT-7 KIDS, se vor muta pe noul canal. Școala mea predă subiecte precum matematica, limba engleză, limba arabă, știința, începând de la preșcolari până la cei de clasele primare. Programul a atins un spectru larg de vizionări cu o audiență de cel puțin 1,3 milioane de persoane – cu o majoritate de vizionări zilnice și altele de cel puțin o dată pe săptămână.

“Sunt dornică să văd că acest canal de televiziune ajunge cu învățatul la inimile și mințile refugiaților, dar și la cei mai neglijați copii din regiune, tineri, părinți și educatori prost echipați”, spune doamna Sfeir.

CENTRUL DE ÎNVĂȚARE ELECTRONICĂ

Pentru a se asigura că programele SAT-7 ACADEMY pot fi utilizate la maxim, SAT-7 lansează de asemenea un centru online de învățare. Vizitatorii vor putea să se conecteze de pe laptopuri, tablete și telefoane mobile la profiluri personalizate, având cursuri disponibile la îndemână.

Centrul de învățare electronică va ajuta telespectatorii să studieze în continuare – cu fiecare persoană care învață în ritm propriu, utilizatorii vor avea acces la materiale de curs mai relevante. Centrul își propune să inspire gândirea creativă și analitică și va include accesul la o bibliotecă extinsă de studiu. Centrul îi va încuraja pe utilizatori să ia cursuri suplimentare și relevante.

SERVICII ESENȚIALE DINTR-O RESURSĂ DE ÎNCREDERE

SAT-7 ACADEMY este al șaselea canal al SAT-7 pentru transmisiune în regiunea MENA. În ultimii 21 de ani, SAT-7 a difuzat diverse programe educaționale și sociale, abordând cele mai critice și evolutive probleme desfășurate în regiune. Lansarea postului SAT-7 ACADEMY este o completare a căutării continue a SAT-7 pentru a oferi cea mai bună, cea mai relevantă și mai utilă paletă de programe religioase pentru publicul său diferit.

“Prin acest nou canal și diferitele platforme online care poartă numele nostru deja renumit, vom oferi servicii educaționale esențiale miilor de familii care se află în situații de dificultăți considerabile. Ei vor putea accesa conținutul nostru de învățare din orice loc, în orice moment și, curând, de pe orice dispozitiv”, explică fondatorul și directorul executiv al SAT-7, Dr. Terence Ascott.

Comunicatul de presă al SAT-7 a fost tradus cu permisiune pentru ȘtiriCreștine.ro

© SAT-7 International

© SAT-7 International

 

© SAT-7 International

 

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.