Islanda elimină sindromul Down prin avort

Numărul bebelușilor născuți cu sindromul Down a scăzut dramatic în Islanda din cauza femeilor care aleg să pună capăt sarcinii, informează portalul The Washington Free Beacon. De la introducerea testelor prenatale de screening în Islanda la începutul anilor 2000′, aproape 100% de femei ale căror rezultate au arătat că fetusul suferă de sindromul Down, au ales să avorteze copilul.

Aici rata de terminare a sarcinii în cazul sindromului Down este extrem de mare în comparație cu cea a altor țări. Rata Statelor Unite este de 67% (din anul 1995 până în 2011), iar în Europa aceasta este de aproximativ 92%.

Guvernul islandez cere ca femeile să fie indormate cu privire la existența testului prenatal de screening, însă nu sunt obligate să-l efectueze. Aproximativ 85% aleg să facă acest test, conform Spitalului Universitar Landspitali din Reykjavik. În Islanda, femeile pot decide să avorteze la 16 săptămâni dacă fetusul are vreo deformare. Islanda clasifică sindromul Down ca fiind o deformare. Doar unul sau doi copii cu sindrom Down se nasc anual în Islanda, comparativ cu 6,000 în Statele Unite.

Nu-i nimic rău în faptul că părinții caută să aibă copii sănătoși, dar întrebarea este, cât de departe vor merge aceștia pentru a-și atinge scopul…

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.