Dumnezeu nu e surd la strigătul celor disperați: World Challenge Missions

Organizația misionară World Challenge, înființată de pastorul David Wilkerson în 1971, salvează și azi tineri fără speranță și adăpost, după cum informează platforma online worldchallenge.org.

„Imaginează-ți că ești un băiat cu o dizabilitate fizică severă. Părinții tăi îți spun clar că nu te vor și, în cele din urmă, mama te vinde unui grup de rromi pe un preț de nimic. Apoi, rromii te vând la rândul lor mafiei rusești, care te obligă, așa ca pe alți copii de vârsta ta, să cerșești pe stradă cât e ziulica de lungă. Stăpânii îți rup hainele, pentru ca diformitățile corpului tău să fie cât mai vizibile și trecătorii să dorească să îți ofere bani. În fiecare noapte, eșt obligat să predai „venitul” unui șef nemilos. Practic, nu ai nici cea mai mică speranță, nu e nimeni care să te apere și nu ai de la cine să ceri ajutor. Vrei mai bine să mori.

Povestea aceasta este una reală și relatează viața unui copil pe care misiunea noastră l-a salvat de pe străzi. E doar una din poveștile zguduitoare pe care World Challenge Missions le-a aflat de-a lungul timpului, de-a lungul continentelor… Știm, așadar, din experiența noastră, că Dumnezeu nu are urechi surde față de cei disperați, ci trimite slujitorii Lui prin care le întinde o mână salvatoare sau se folosește de oamenii care oferă ajutor financiar și care mijlocesc în rugăciune.

Astăzi, tânărul isteț și luminos pe care l-am ajutat, este fericit și locuiește într-un centru creștin special înființat pentru persoane cu dizabilități. Având o pasiune înnăscută pentru tehnologie, acesta repară telefoane chiar neavând acces la piesele corespunzătoare, astfel, câștigându-și existența. Mai important decât atât, însă, este faptul că și-a recâștigat demnitatea pe care alții au călcat-o în picioare.

Misiunea World Challenge dorește să împlinească mandatul pe care Isus l-a oferit creștinilor, acela de a avea grijă de „cei mai neînsemnați frați ai Săi” (Matei 25:40), prin intermediul parteneriatelor și centrelor din întreaga lume: o casă specială pentru copiii exploatați din Asia Centrală; cămine pentru orfanii din Africa, India, America Latină; locuințe pentru văduve abandonate și bătrâni în Europa de Est; un centru pentru tinerii părăsiți din lumea islamică; centre pentru refugiații din țări învecinate cu Irak, Siria, Coreea de Nord și acordare de ajutor victimelor dezastrelor naturale din Statele Unite și nu numai.

Prin susținerea ta, dragostea lui Hristos, demnitatea și speranța își găsesc din nou locul în inimile celor oprimați. Dacă vrei să ne dai o mână de ajutor, completează formularul online pentru donații. Îți mulțumim pentru rugăciunile cu suflet și darurile generoase prin care arăți lumii că nu, Dumnezeu nu are urechi surde!”

Traducere de Alexandra-Ligia Hojda.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.