Texas, SUA: Oamenii își iau vestele și se alătură autorităților ca să ajute

Tragedia pe care uraganul Harvey a provocat-o, a lăsat zeci de mii de oameni suferind, dar a sensibilizat alte sute de inimi care și-au luat inima în dinți și au mers să ajute pe cei afectați de furtună. Samaritenii, împreună cu autoritățile din Texas, ajută oamenii, și nu doar, să ajungă la un loc uscat.

John Brown și-a adus geaca de pescuit, o barcă veche și a cutreierat străzile inundate căutând să salveze oameni, informează portalul The Guardian.

John Brown, voluntar. Fotografia: Rory Carroll pentru The Guardian

Dale Montalban și-a adus costumul de scafandru și a mers prin întunericul cețos ca să ghideze oamenii spre bărci.

Dale Montalban, în dreapta. Fotografia: Rory Carroll pentru The Guardian

Dale Montalban, în dreapta. Fotografia: Rory Carroll pentru The Guardian

Cassandra Luna și-a cumpărat o vestă de salvare cu $9.95 din Walmart și a adus-o în caz că cineva, oricine, va avea nevoie de ea.

Aceștia trei sunt printre voluntarii care au mers printre regiunile inundate din Houston, luni, dar au promis că vor merge să ofere ajutor toată săptămâna.

Nimeni nu i-a trimis, nimeni nu i-a plătit – de dragul oamenilor pe care nu i-au cunoscut niciodată, acești voluntari au înfruntat ploaia și s-au oferit să ajute.

„Cred că e frumos când toată lumea se unește,” a zis Brown, un muncitor metalurg în vârstă de 41 de ani. Luna, 25 ani, a oferit ofițerului o vestă de salvare, cu tot cu etichetă și preț, „Nu credeam că vor fi ajutoare, dar s-a adunat atâta lume!” O barcă s-a întors cu un cuplu în vârstă, Dora și Ted Perez, cel din urmă era într-un scaun cu rotile. Altă barcă s-a întors plină cu câini.

Așa a arătat America în aceste regiuni: o națiune unită, indivizibilă. O republică în care cetățenii au grijă unul de celălalt. Fără politică, fără polarizare. Fără știri false sau știri de umplutură. O criză vizibilă pentru toți și un răspuns la care toți au vrut să fie parte.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.