Maryam Nagash Zargaran a fost eliberată din cea mai ostilă închisoare din Iran

Acuzată că este un pericol pentru securitatea naţională şi condamnată la închisoare, o femeie din Iran convertită la creştinism a fost eliberată după patru ani de detenţie. Maryam Nagash Zargaran este din nou liberă, raportează „Mission Network News”.

Ea a fost încarcerată în închisoarea Evin din Iran, care este renumită pentru condiţiile grele şi tratamentele brutale aplicate asupra deţinuţilor, şi este aceeaşi închisoare unde a fost ţinut şi Saeed Abedini, un pastor american de origine iraniană.

Un purtător de cuvânt al Global Catalytic Ministries a declarat despre condiţiile grele din închisoare:

„Atunci când oamenii sunt eliberaţi din această închisoare, le trebuie luni sau ani de zile ca să se recupereze fizic, aceasta în parte datorită torturii şi bătăilor, dar şi din cauza condiţiilor igienice precare şi a lipsei hranei adecvate. E un loc înfiorător.”

Maryam era într-o stare de sănătate precară înainte de a fi încarcerată, însă acum, după eliberare, starea ei fizică este şi mai rea. Conform mărturiilor, ea a fost deseori bătută – o dată a fost bătută până i-au fost rupte picioarele. Ea suferă de asemenea şi psihic.

În afară de greutăţile închisorii, Maryam a făcut în repetate rânduri și greva foamei pentru a protesta împotriva condiţiilor inumane în care a fost ţinută.

Cazul lui Maryam, deşi este oribil, nu este unic. Creştinii în Iran suferă adesea discriminări, tortură, încarcerare şi uneori chiar moartea.

Vă chemăm să mijlociţi în rugăciune pentru Biserica Persecutată, pentru creştinii care suferă pentru credinţa lor. Pentru protecţia lor psihică, fizică, emoţională şi spirituală. Rugaţi-vă pentru ca Dumnezeu să le dea putere în atacurile pe care le suportă, să rămână tari până la sfârşit.

Totodată, haideţi să mulţumim pentru libertatea pe care o avem şi să ne rugăm ca să preţuim bunătatea lui Dumnezeu în locul în care ne-a pus.

Sursa: Christian HeadLines.com

Traducere de Ionuţ Poteraş

 

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.