Un stat indian a aprobat o lege anti-convertire care va împiedica răspândirea Evangheliei

În Jharkhand, un stat din India, tocmai s-a votat un proiect de lege anti-convertire, care, spun pastorii din regiune şi organizaţiile care monitorizează libertatea religioasă, va pune piedici în calea mărturisirii credinţei creştine şi va face viaţa credincioşilor foarte grea.

„Partidul de guvernământ BJP (Bharatyia Janata Party) care deţine puterea atât la nivel central, cât şi la nivel local, vrea să implementeze ideologia Hindutva (doar hinduism). Această lege va duce la dezbinare în Jharkhand, în mod special la învrăjbirea triburilor locale care au trăit întotdeauna în unitate”, a declarat un pastor local sub protecţia anonimatului pentru International Christian Concern (ICC).

Legea Libertăţilor Religioase din Jharkhand, aşa cum este numită, interzice „încercarea de a converti prin folosirea forţei, sau prin ademenire sau orice mijloace frauduloase” cu pedepse ce pot ajunge până la 3 ani de închisoare.

Pentru a intra în vigoare proiectul de lege mai are nevoie de aprobarea guvernatorului şi a preşedintelui.

Reprezentanţii ICC au subliniat faptul că extremiştii hinduşi au profitat de avantajele oferite de legi similare care sunt în vigoare în alte state pentru a hărţui şi intimida populaţia creştină minoritară.
„Aceste legi sunt folosite în mod abuziv de extremiştii hinduşi datorită ambiguităţii lor. Adesea aceste legi sunt folosite de extremişti să atace lideri creştinii, iar ulterior să pretindă că atacul a fost justificat deoarece aceştia au încercat să convertească cu forţa pe cineva” , a declarat William Stark, director regional al ICC.

„Drept urmare, în loc ca atacatorii să fie arestaţi, creştinii atacaţi vor fi cei care vor fi reţinuţi de poliţie pentru că au încălcat legea. Cum numărul atacurilor împotriva creştinilor a urcat vertiginos în ultimul timp, această lege odată adoptată şi producând efecte, va incita la şi mai multă violenţă şi va însemna încă un pas înapoi pe care îl va face India în asigurarea liberaţilor religioase pentru toţi cetăţenii ei”, a adăugat Stark.

Persecuţia creştinilor în India a fost bine documentată de către organizaţiile ce monitorizează libertatea religioasă în lume, printre care şi Open Doors (Uşi Deschise) şi Release Internaţional (Eliberare Internaţională).

Conform unui raport Open Doors, doar în primele 6 luni ale anului 2017 au fost 410 incidente de atacuri, hărţuieli sau ameninţări împotriva creştinilor, acesta fiind cel mai mare număr înregistrat vreodată de când ţara şi-a declarat independenţa.

Paul Robinson, din partea Release Internaţional, a descris în luna Mai 2017 faptul cum „În multe dintre statele Indiei, militanţii hinduşi au ameninţat şi chiar ucis lucrători creştini. Extremiştii au încercat să forţeze creştinii să renunţe la credinţă şi să se convertească la hinduism. Bisericile au fost incendiate, vandalizate şi demolate.”
Andrew Boyd, tot din partea Release Internaţional, a subliniat faptul că legea anti-convertire va face foarte dificil pentru creştini să vorbească despre Evanghelie şi să-şi împărtăşească credinţa creştină cu alții.

„Legea se bazează pe ideea conform căreia convertirea prin forţa trebuie să fie ilegală. Acest lucru este absurd întru-cât o convertire prin forţă ar fi inutilă. Dacă vei vorbi despre Rai atunci se consideră că vrei să ademeneşti, dacă vorbeşti despre Iad se va zice că ameninţi. Dacă oferi ajutor sau milă creştină atunci şi asta se poate întoarce asupra ta şi vei fi acuzat că vrei să mituieşti”, a mai adăugat Boyd.

Rugaţi-vă pentru India, este o ţară cu o populaţie atât de numeroasă, aproape cât cea a Chinei (aproximativ 1,3 miliarde de oameni). Mulţi indieni se închină unuia sau mai mulţi din cele peste 330 milioane de zei din pantheonul hindus, zei care nu le pot oferi nimic acestor oameni. Biblia spune că există un singur Dumnezeu (Deuteronom 6:4) şi cei ce îl caută cu adevărat îl vor găsi, indiferent în ce ţară trăiesc. Rugaţi-vă şi pentru creştinii din India să nu se lase intimidați de mediul ostil în care trăiesc, să fie credincioşi şi să răspândească mai departe mesajul de dragoste a lui Hristos Domnul.

ŞtiriCreştine.Ro aminteşte că o lege similară a fost adoptată anul trecut în Rusia. Promulgarea aşa numitei legi anti-terorism de către Vladimir Putin a impus o decizie radicală pentru Franklin Graham, acesta a schimbat locaţia Summitului Global împotriva Persecuţiei care trebuia să fie găzduit la Moscova. Primele semne de alarmă cu privire la un proiectul similar au fost date de conducerea Uniunii Baptiste din Rusia încă în 2009. Proiectul cu numele: „Libertatea conştiinţei şi unitatea religioasă” implica pedepsirea adolescenţilor pentru împărtăşirea Evangheliei, înjosea demnitatea creştinilor şi contravine drepturilor omului stipulate de ONU.

Traducere de Ionuţ Poteraş

Sursa: The Christian Post

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine