Uraganul Irma a devastat insulele Caraibe

14:05 Florida a început să simtă vânturile puternice care aduc tot mai aproape furtuna și rafalele de ploi provocate de avansarea uraganului Irma care este acum de categoria 4.

10:00 Uraganul Irma este din nou un uragan de categoria 5 (maxim pe scara intensității uraganelor). Conform estimărilor, acesta va lovi Florida în dimineața zilei de duminică. La moment el avansează cu circa 250 km/h. Guvernatorul Virginiei, Terry McAuliffe a decretat stare de urgență în Virginia, „Din păcate, abia am început să ne revenim după pagubele dramatice provocate de Harvey că deja trebuie să facem față altui uragan,” a declarat guvernatorul.

00:08 Cel puțin 24 de morți în Caraibe din cauza uraganului Irma. La moment uraganul face ravagii în Cuba și se îndreaptă spre Bahamas, acolo unde deja are loc cea mai mare evacuare cunoscută vreodată de această regiune. Șase insule din sudul Bahamas au fost evacuate. Ceea ce pare a fi o veste proastă pentru Cuba (deoarece uraganul a luat o direcție mai spre vest) este o veste bună pentru Bahamas.

23:45 Exod în masă în Florida: Uraganul Irma își continuă cursul și se îndreaptă spre coastele Floridei. Uraganul de categoria 5 a devenit, astăzi, de categoria 4, însă acest lucru nu schimbă nimic, pericolul rămâne a fi extrem de mare. Chiar în aceste momente, locuitorii regiunilor ce urmează să fie lovite de uragan, se evacuează. În câteva clipe aeropoartele se vor închide și ultimele avioane vor părăsi coastele Floridei. Podurile, de asemenea, vor fi închise. Asistăm la un exod în masă. Viața a circa 6 milioane de oameni este în pericol.

16:40 Uraganul Irma a provocat distrugeri în masă în insulele Caraibe, devastând clădiri și luând cel puțin 10 vieți, informează BBC.

Uraganul a lovit Insula Barbuda, Caraibe, în noapte de marți spre miercuri, în jurul orei 9:00 (ora României). Irma este însoțit de rafale de vânt ce ating viteza de aproximativ 285 km/h. Oficialii avertizează că Insula franceză St Martin este distrusă aproape în întregime, iar numărul celor decedați ar putea crește.

Uraganul Irma este de categoria 5 (max. pe scara intensității uraganelor).

La moment uraganul se află lângă Republica Dominicană și se îndreaptă spre Insulele Turks și Caicos, acolo unde urmează să aducă valuri distrugătoare de circa 6m (neobișnuite pt aceste regiuni).

Uraganul Irma a lovit mai întâi în țara insulară Antigua și Barbuda. Cel puțin un copil a decedat, iar 95% din clădiri au fost devastate.

Insula franceză Saint-Martin a suferit distrugeri în masă. Autoritățile au confirmat cel puțin 8 decese în Insulele Saint-Martin și Saint Barthélemy,

Aeroportul din Saint-Martin, al treolea cel mai mare din Caraibe, a fost distrus. Irma este cel mai puternic uragan al Atlanticului din ultimul deceniu. Până acum acesta a luat 9 vieți. Dacă uraganul își menține cursul, acesta va lovi în curând Haiti și coastele Floridei. În aceste regiuni deja a fost decretată stare de urgență.

Vom reveni în curând cu noi informații. Între timp puteți urmări, live, cursul uraganului aici.

Rugați-vă pentru siguranța oamenilor din regiunile lovite, sau care urmează să fie lovite de uraganul Irma.

 

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.