Un cutremur cu magnitudinea 8,1 a zguduit Mexicul

23:00 Au fost confirmate 90 de decese în urma cutremurului din Mexic. Autoritățile, însă, anunță că numărul celor decedați ar putea crește.

15:15 Natura continuă să facă ravagii. Portalurile de știri sunt pline cu evenimente despre uragane, ploi și rafale de vânt, iar aseară o altă tragedie s-a întâmplat în dreptul coastelor Americii. În noaptea de joi spre vineri, un cutremur cu magnitudinea de peste 8 grade pe scara Richter a zguduit Mexicul. Conform portalului CNN, care transmite noi informații, live, cel puțin 16 persoane au fost găsite decedate.

Statul Oaxaca a fost cel mai mult afectat de cutremur.

„Cea mai gravă situație este în fâșia Istmul de la Tehuantepec. Aici un hotel s-a prăbușit, 5 oameni au murit, iar alți 4 sunt dați dispăruți. De asemenea, un spital a fost grav devastat și alte două clădiri s-au prăbușit,” a declarat pentru CNNE, Amado Bohorquez, directorul protecției civile.

Autoritățile spun că acesta a fost cel mai puternic cutremur din țară din ultimii 100 de ani. În urma cutremurul a fost produs și un tsunami care a fost confirmat deja, dar care nu prezintă un mare pericol. A fost decretată stare de urgență în toate cele 122 de municipalități din Chiapas, statul de sud-est al Mexicului.

Valurile tsunami ar putea lovi coastele Guatemala, Panama, El Salvador, Costa Rica, Nicaragua, Honduras și Ecuador.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.