A murit tânăra care a renunțat la chimioterapie pentru a-și proteja sarcina

O tânără din Michigan (SUA), care a ales să renunțe la tratamentul împotriva cancerului cerebral, deoarece astfel ar fi pierdut sarcina, a murit sâmbătă, 9 septembrie, la 3 zile după nașterea celui de-al șaselea copil, informează Fox News.

Carrie DeKlyen, în vârstă de 37 de ani, a murit înconjurată de familie la Universitatea Michigan din Ann Arbor. Aceasta a fost în comă din luna iulie și a dat naștere unei fetițe, miercuri, prin operație cezariană de urgență.

Life Lynn, așa cum i-au pus nume părinții, s-a născut prematur, la 27 de săptămâni și 5 zile. Acum se află sub supraveghere medicală și starea ei este din ce în ce mai bună.

Mama acesteia, bolnavă de cancer la nivelul creierului, a ales să renunțe la chimioterapie pentru a nu pierde sarcina. Cuplul, originar din Michigan, mai are 5 copii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani. Tatăl, Nick DeKlyen, a declarat că familia lui este una profund creștină: „Soția mea îl iubește pe Domnul și își iubește copiii mai mult decât orice altceva”. „E dureros, dar aceasta a fost dorința ei, a vrut să protejeze acest copil…”.

De la diagnosticarea lui Carrie cu cancer în luna aprilie, familia a continuat să posteze mesaje pe Facebook referitoare la sarcina și starea ei de sănătate. Sâmbătă, pe pagina lor de Facebook a fost publicată următoarea referință din Ioan 15:13: „Nu este mai mare dragoste decât să-şi dea cineva viaţa pentru prietenii săi.”

Carrie a aflat că este însărcinată la doar 2 săptămâni după ce a fost diagnosticată cu glioblastomă – cea mai agresivă formă de cancer pe creier. Aceasta a trecut prin două intervenții chirurgicale pentru înlăturarea tumorii și, de comun acord cu soțul ei, a ales să oprească tratamentul medical pentru a proteja fătul.

Traducere de Alexandra-Ligia Hojda.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.