Consecințele uraganului Irma și comemorarea atentatelor din 11 septembrie 2001

Uraganul Irma a luat cel puțin 5 vieți în Florida după ce a lovit arhipelagul Florida Keys (când încă era un uragan de categoria 4), în ziua de duminică, lăsând 7 milioane de oameni fără electricitate, informează portalul The Christian Post.

La moment Irma a coborât la 1 pe scara intensității uraganelor și este o furtună tropicală care își menține cursul spre Georgia.

Conform ABC News, în Insulele Caraibe au fost confirmate 27 de decese din cauza uraganului.

Naples, Florida

Toate zborurile au fost anulate în Florida. Pagubele încă nu au fost evaluate dar este vorba de pierderi în valoare de sute de miliarde de dolari. Mai multe macarale au căzut peste clădiri, iar starea de urgență i-a prins pe oameni făcând lucruri ieșite de comun: mulți au jefuit magazine, iar alții au ajuns la spital din cauza curiozității de a filma ravagiile provocate de uragan. Deși nu a fost afectat direct, Miami a fost parțial inundat, iar Havana arată ca după război. Aproximativ 36 de milioane de oameni sunt afectați de Irma.

Miami, Florida

The Weather Channel a declarat că rafalele de vânt vor ajunge în sud-estul statelor Alabama, Tennessee, Georgia și Carolina de Nord și Sud în seara zilei de luni.

„Vestea bună este că alerta de uragane s-a transformat în furtună tropicală în sudul Floridei,” a declarat The Weather Channel.

Organizațiile creștine continuă să ajute la redresarea situației după Irma, la fel cum au ajutat și în cazul devastării statului Texas de către uraganul Harvey.

Organizație creștin-umanitară World Vision a declarat că a pregătit ajutoare care sunt gata să fie livrate spre regiunile afectate de uragan. „Câteva camioane pline cu mâncare, apă, produse de igienă și alte ajutoare au fost pregătite. Fiecare camion acoperă nevoile a circa 2,500 de oameni. Pregătirile pentru redresarea situației după Irma nu vor împiedica organizația să livreze ajutoare și spre cei afectați de uraganul Harvey,” a declarat un reprezentant al organizației.

Echipa de intervenție Billy Graham livrează atât ajutoare materiale cât și consiliere emoțională și spirituală. Aceasta a declarat că este gata să trimită capelani în regiunile afectate.

Ground Zero, The World Trade Center

Pe lângă uraganul Irma, americanii comemorează astăzi 16 ani de la atentatele din 11 septembrie 2001 când la ora 8:46, primul avion cu 92 de persoane și 5 teroriști la bord a lovit primul turn. Doar 17 minute mai târziu al doilea avion, în care de asemenea erau teroriști, a lovit în cel de-al doilea turn. Au mai urmat încă două avioane deturnate, unul a lovit Pentagonul, iar altul a căzut pe un câmp în apropierea statului Pennsylvania. Mii de oameni urmăreau îngroziți cum Turnurile Gemene se prăbușeau. Aproape 3 mii de oameni și-au pierdut viața în doar câteva minute în acea zi.

Atentatul a fost revendicat de gruparea teroristă al-Qaida condusă pe atunci de Osama bin Laden. Mulțimi de oameni s-au adunat astăzi la The World Trade Center unde se află piatra comemorativă pe care sunt încrustate numele victimelor.

Să ne rugăm pentru victimele uraganului Harvey și Irma și pentru ca în suferința lor, oamenii să caute să fie mai aproape de Dumnezeul mângâierii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.