FILIPINE Copiii musulmani îi privesc pe jihadiști drept eroi

Autoritățile din Filipine și-au exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că copiii musulmani îi apreciază pe luptătorii islamiști. Liderul unui program sportiv susținut de guvern pentru copiii strămutați din pricina violențelor din Marawi a spus: „Când am făcut jocurile, unii, dacă nu mulți dintre acești copii Marawi… îi considerau pe luptătorii ISIS drept eroi”. El a adăugat, de asemenea, că copiii musulmani au crezut că „nu pot avea încredere în creștini”, iar unii au spus că, atunci când vor fi mari, vor să devină luptători ai Statului Islamic.

La momentul redactării, forțele guvernamentale se apropie de ultimele zone controlate de islamiști în Marawi, pe insula Mindanao, care a fost ocupată în mai. Trupele au fost nevoite curețe explozibilul dintr-o catedrală din oraș când aceasta a fost cucerită de soldați, pe 25 august. Când orașul a fost sub ocupație, militanții au profanat bisericile, creștinii au fost luați ostatici și au existat rapoarte că cel puțin opt credincioși au fost împușcați pentru refuzul de a se converti la islam.

Rugați-vă mai ales pentru familiile creștinilor uciși de islamiști în Marawi, că Domnul să le dea mângâiere și bucurie în loc de durere (Ieremia 31:13). Rugați-vă că mințile copiilor musulmani să nu fie afectate de ideologia violentă a islamismului și ei să crească învățând să trăiască în pace cu vecinii creștini.

Sursa: Fondul Barnabas România

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine