Refugiaţii nigerieni în pericol de a muri de foame în Camerun

Situația creștinilor din nordul Camerunului s-a îmbunătățit de anul trecut pe vremea aceasta. Atacurile din partea Boko Haram sunt acum sporadice și izolate, dar partenerul nostru de proiect încă raportează „furturi de animale domestice, răpiri de copii, crime, sinucigași cu bombă, bombe plasate în piețe și în locuri publice”. Acum, în sezonul ploios, drumurile sunt impracticabile, ceea ce limitează mobilitatea forțelor de securitate și, prin urmare, îi ajută pe Boko Haram, „militanții parcurgând drumurile pe jos pentru a-și pune la cale atacurile”.

Cel mai mare pericol în prezent este foametea care îi amenință pe mulți refugiați creștini nigerieni care au fugit în Camerun încercând să scape de Boko Haram. „Mulți nu au hrană”, spune partenerul nostru, „prețul cerealelor pe piață este foarte scump pentru acești oameni… Un alt lucru este faptul că unele școli și spitale sunt încă închise în multe sate. Persoanele care locuiesc în aceste zone plătesc un preț ridicat, deoarece copiii lor nu au acces la educație și îngrijire medicală”.

Mulți refugiați creștini au fugit în Camerun, țară majoritar creștină, ca să scape de Boko Haram, doar pentru a constata că gruparea și-a extins operațiunile și a început să atace comunitățile din nordul Camerunului. Unii creștini s-au confruntat cu violențe din partea crescătorilor musulmani de animale pentru că creștinii au încercat să cultive cereale în pustietate.

Mulțumiți-I lui Dumnezeu că, drept răspuns la rugăciuni, viața creștinilor din Camerun a fost mai sigură în ultimul an. Rugați-vă pentru încetarea oricăror violențe din partea grupării Boko Haram și cereți ca Domnul să Își protejeze poporul și să nimicească puterea celor care vor să îi distrugă. (Hagai 2:22)

Sursa: Fondul Barnabas România

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine