Daniel Miheț: Ce vrea Dumnezeu să ne transmită în această vreme?

“Dumnezeu vorbeşte însă când într-un fel, când într-altul, dar omul nu ia seama.” Iov 33:14
Noi am prefera sa fie printr-un “susur bland” ca si lui Ilie dar de data asta El a vorbit-o raspicat prin uragan si prin cutremur…

Ce vrea Dumnezeu sa ne arate prin ultimele evenimente?

Sa vedem:

1. Cat de mici suntem
Bogatii pamantului nu au putut sta falnic in fata furtunii… mici si mari toti au trebuit sa se conformeze si sa asculte ordinul de evacuare incolonati in masini gata de plecare… Cantitatea bogatiei si puterii nu pot apara pe cineva in fata suflarii lui Dumnezeu…

2. Cat de puternica ne este credinta
Ne-am obisnuit sa credem ca dovada credintei sta in a te ruga si a primi instant ceea ce ceri…
Ma intreb cand da cineva dovada mai mare de credinta: atunci cand toate se implinesc la dorinta sau atunci cand in ciuda evidentelor el continua sa ramana “credincios” si “increzator” in promisiunile Dumnezeului sau?
Ce inseamna sa traiesti prin credinta? Primind toate prin vedere? Cand dai dovada de o mai mare putere: radicand povara pentru o secunda deasupra capului sau constant tinand povara pe umeri zi si noapte…?

3. Cat de atasati de cele pamantesi suntem
“Nu vă strângeţi* comori pe pământ, unde le mănâncă moliile şi rugina şi unde le sapă şi le fură hoţii; ci* strângeţi-vă comori în cer, unde nu le mănâncă moliile şi rugina şi unde hoţii nu le sapă, nici nu le fură. Pentru că unde este comoara voastră, acolo va fi şi inima voastră.”
Mi s-a rupt inima sa aud cum frati de ai nostri intr-o fractiune de secunda trebuiau sa decida ce este cel mai important sa ia si ce sa abandoneze in fata potopului…. In momente ca acestea realizezi realitatea Cuvantului memorat:
“Pe* cine altul am eu în cer afară de Tine? Şi pe pământ nu-mi găsesc plăcerea în nimeni decât în Tine. Carnea* şi inima pot să mi se prăpădească, fiindcă Dumnezeu va fi pururea stânca inimii mele şi partea** mea de moştenire.” Psalmi 73:25,26. Este aceasta ceva real in viata mea?

4. Cat de grave sunt pacatele noastre
Noi credem ca pacat este sa ofensam pe cel de langa noi. Gravitatea ofensei este data de partea ofensata. Este una sa iti ofensezi colegul, si alta sa ofensezi un director sau un demnitar dar ce sa mai vorbim cand noi fara nici un scrupul continuam sa-L ofensam pe insasi Creatorul care ne-a dat viata?
Dumnezeu insusi ne arata cat de grav este pacatul incat plata lui, consecinta lui este moartea (Romani 6:23)… Pacatul nostru este asa de grav incat Fiului lui Dumnezeu a murit pe cruce din cauza lui… ca noi sa putem sa fim izbaviti de moarte… Dar noi inca il bem si ne “imbatam” cu el…

5. Cat de solidari suntem unii cu altii
Max Lucado in “Ce ne invata huricanul Harvey” ne arata ca “lucrurile nu raman dar relatiile da” si ca “noi toti suntem in aceasta impreuna”. Adevarata investitie la momentul de fata este sa simtim si sa ne ajutam unii pe altii dand dovada de adevarata religie pe care o avem cum ne spunea apostolul Iacov (1:27).
Am face o mare greseala sa diferientam intre mari si mici pacatosi…. Isus spunea despre caderea turnului Siloamului ca a fost pentru cercetare nu pentru ingamfare (Luca 13:4) O amintire ca toti suntem pacatosi si ca toti vom pierii la fel fara de pocainta.
Neemia si Daniel s-au identificat cu pacatele poporului lor…. Ezra a anuntat un timp pentru post si rugaciune, Mordehai la fel, poporul din Ninive de asemenea s-a pocait in sac si cenusa…. Ce vom face noi de partea noastra?

6. Cat de aproape este venirea Lui
In Matei 24 toate elememtele care anticipeaza venirealui Hristos ne sunt date: razboie si vesti de razboaie, cataclisme naturale urmate de haos cu foamente si boli, prooroci si hristosi mincinosi, persecutia crestinilor si …. renasterea natiunii Israel. Imi aduc aminte de fiica lui Billy Graham, Anne Graham Lotz afirmand ca ea se asteapta sa vada revenirea lui Isus in timpul vietii ei deoarece ea s-a nascut in aceeasi luna si and cu renasterea natiunii Israel ca si stat in Mai 1948 cand Isus prevesteste ca nu va trece neamul acesta inainte ca El sa vina (Matei 24:32-35)….

7. Cum vom sta in prezenta Lui?
2 Corinteni 5:10 “Căci toţi trebuie să ne înfăţişăm înaintea scaunului de judecată al lui Hristos, pentru ca fiecare să-şi primească răsplata după binele sau răul, pe care -l va fi făcut cînd trăia în trup.”
Fapte 17:29 Astfel dar, fiindcă sîntem de neam din Dumnezeu, nu trebuie să credem că Dumnezeirea este asemenea aurului sau argintului sau pietrei cioplite cu meşteşugirea şi iscusinţa omului. 30 Dumnezeu nu ţine seama de vremurile de neştiinţă, şi porunceşte acum tuturor oamenilor de pretutindeni să se pocăiască; 31 pentrucă a rînduit o zi, în care va judeca lumea după dreptate, prin Omul, pe care L -a rînduit pentru aceasta şi despre care a dat tuturor oamenilor o dovadă netăgăduită prin faptul că L -a înviat din morţi…„
32 Cînd au auzit ei de învierea morţilor, unii îşi băteau joc, iar alţii au zis: ,,Asupra acestor lucruri te vom asculta altădată.”

Sa aiba Dumnezeu indurare sa nu ne batem joc si sa ascultam acum….

Daniel Miheț

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine