Milioane de creștini s-au alăturat evreilor în rugăciune pentru pacea Ierusalimului

Duminică, aproximativ 500 de milioane de participanți din peste 175 de națiuni s-au unit, timp de o zi, în rugăciune pentru pacea Ierusalimului. Reverendul Robert Stearns, directorul executiv al Eagles’ Wings, o comunitate misionară globală cu sediul în afara orașului Buffalo, New York, a condus mulțimea în rugăciune pe platoul Haas Promenade, cu vedere spre vechiul oraș Ierusalim. De acolo, televiziunea creștină GOD TV a difuzat evenimentul la 300 de milioane de telespectatori din 192 de națiuni (Breaking Israel News).

via breakingisraelnews.com

În fiecare an, Ziua de Rugăciune pentru Pacea Ierusalimului (DPPJ) se organizează în prima duminică a lunii octombrie în biserici și grupuri de rugăciune din întreaga lume. Fiind coordonată de către reverendul Stearns, Dr. Jack Hayford și de Dr. Paul Cedar, peste 1.400 de lideri-cheie din lumea creștină evanghelică și-au oferit sprijinul activ. Evenimentul a fost organizat pentru prima oară în 2002, dar acum este cel mai mare eveniment de rugăciune centrat pe Israel din istorie.

via breakingisraelnews.com

La eveniment au participat, de asemenea, membri ai Knesset-ului, Robert Ilatov, Rabbi Yehudah Glick, directorul Întrunirii Aliaților Creștini din Knesset Joshua Reinstein, directorul executiv al Centrului pentru Înțelegerea și Cooperarea Evreiască-Creștină David Nekrutman, precum și Dr. Jürgen Buhler din partea Ambasadei Creștine Internaționale  din Ierusalim.

Membrul Knesset Yehuda Glick și-a exprimat recunoștința față de rugăciuni, spunând: “Acest eveniment ne mișcă pe fiecare dintre noi aici, în Ierusalim.”

Robert Ilatov, care coordonează Întrunirea Aliaților Creștini din Knesset, a subliniat importanța evenimentului în lumina rezoluțiilor organizației Națiunilor Unite care neagă legătura evreiască istorică cu Ierusalimul. “Contestarea Ierusalimului este o chestiune de adevăr”, a declarat Ilatov ferm. “Este o problemă biblică. Trebuie să credem că Biblia spune că Ierusalimul este capitala veșnică, nedespărțită a Israelului.”

Reverendul Jürgen Buehler a menționat că evenimentul a fost deosebit de oportun în lumina anului jubiliar al Ierusalimului, spunând: “Este deosebit de important să ne rugăm aici pentru acest oraș, deoarece anul acesta sărbătorim cincizeci de ani de la reunificarea Ierusalimului sub conducerea israeliană.”

via breakingisraelnews.com

„N-aș fi crezut niciodată că un creștin va fi alături de un evreu”, a spus liderul evreu ortodox David Nekrutman, în timp ce stătea lângă reverendul Stearns. „Aceasta este o mișcare a Duhului Sfânt.” În timp ce adunarea a culminat cu închinare și rugăciune condusă de liderii creștini din tot Israelul, reverendul Stearns a afirmat: “Noi credem că rugăciunea face o diferență și este un privilegiu să înălțăm rugăciuni pentru pacea lui Dumnezeu în Ierusalim, din acest sfânt oraș.”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.