„Blasfemie pe WhatsApp”: Un elev creștin a fost bătut până la moarte în Pakistan

Un adolescent creștin a fost bătut până a murit de către colegii de clasă după ce a fost acuzat că bea din același pahar ca un musulman. Sharoon Masih, în vârstă de 17 ani, a început cursurile la Burewala exclusivă MC Model Boys School din Punjab cu doar trei zile înainte de asasinarea sa. El a fost admis la școală pe baza unor performanțe academice superioare la școala din sat și a fost singurul creștin din clasa sa. Un profesor din cameră, în momentul atacului, a declarat că nu a observat incidentul pentru că citea un ziarm notează iCommiToPray.com

Bunicul lui Sharoon, care participă la o biserică condusă de un partener The Voice of the Martyrs (VOM), a declarat că familia intenționează să ceară instanțelor de judecată dreptate. „Astăzi este fiul nostru, mâine vor fi și alți fii și fiice”, a spus ea.

La 14 septembrie, Nadeem James, un croitor creștin din Gujrat, nordul Pakistanului, a fost condamnat la moarte de către o instanță locală în conformitate cu secțiunea 295-C din Codul penal al Pakistanului, la mai mult de un an după ce un prieten musulman l-a acuzat că îl ridiculizează pe Mahomed pe rețeaua WhatsApp. Nadeem a fost ținut în închisoare din cauza amenințărilor cu moartea. Judecătorii musulmani din instanțele inferioare din Pakistan dau în mod obișnuit o importanță mai mare cuvântului acuzatorilor musulmani – o poziție discriminatorie care reflectă lipsa de valoare a mărturiei creștinilor în fața instanței, conform legii sharia. Nadeem James se alătură acum lui Aasia Bibi, așteptând decizia Înaltei Curți asupra cazului său. Deși există mai mulți creștini și alți oameni condamnați la moarte, nimeni nu a fost încă executat sub legea „blasfemiei” din Pakistan, dar numai câțiva dintre cei acuzați se pot întoarce în siguranță la viața normală, chiar dacă au fost achitați.

Rugați-vă pentru familia lui Sharoon în timp ce ei plâng de moartea fiului lor. Rugați-vă pentru toți copiii creștini din Pakistan care se confruntă cu hărțuire la școală și în satul lor. Cereți-I Domnului să îi mângâie în durerea lor; rugați-vă ca ei să-i poată ierta pe atacatori și aceasta să fie o mare mărturie a dragostei lui Cristos.

Rugați-vă pentru Nadeem, deoarece el se confruntă acum cu un viitor profund incert; cereți ca el să se încreadă în Domnul, care nu-i va părăsi niciodată pe cei care-L caută (Psalmul 9:10).

Sursa: Fondul Barnabas

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine