Indienii americani se întâlnesc pentru rugăciunea de iertare la Washington, SUA

Reprezentanţii triburilor de indieni nativi de pe întreg cuprinsul Statelor Unite, Canada şi de pe tot globul se vor aduna în Washington DC, capitala Statelor Unite, în data de 20 octombrie pentru a sărbători Ziua Naţională Anuală de Rugăciune, pentru a doua oară în istoria sa, anunţă Assist News Service.

Anul trecut pe 21 octombrie reprezentanții triburilor de indieni s-au adunat la monumentul lui Washington pentru prima adunare de rugăciune, iar prezenţa lui Dumnezeu atunci a fost puternică printr-un duh de iertare care a dominat întâlnirea.

Ideea unei întâlniri anuale a aparţinut lui dr. Neigel Bigpond, reprezentant al tribului Euchee (Yuchi), iar preşedintele american a transmis salutările sale la întâlnirea precedentă, atunci când reprezentanţii a peste 75 de triburi din Statele Unite şi Canada s-au adunat în parcul National Mall din faţa Casei Albe.

„Anul trecut am cerut iertare unei ţări care nu a cerut-o, anul acesta ne vom ruga ca slava lui Dumnezeu să coboare din nou peste America şi peste triburile de indieni,” a declarat Willie Jock, un indian Akwesane Mohawk la o întâlnire ce a avut loc recent în oraşul Denver, Colorado. Willie Jock a compus şi a citit rugăciunea „Puterea iertării” anul trecut la prima adunare de rugăciune.

„Iertăm toate nedreptăţile şi orice legământ ce a fost făcut cu noi şi apoi călcat în încercarea de a distruge rasa noastră,”  a spus Jock.

Câteva zile mai târziu Jock a scris şi „Rugăciunea împăciuitorului” pe care a citit-o în rezervaţia Standing Rock de pe teritoriul statelor Dakota de Nord şi de Sud, împreună cu dr. Bigpond şi Gabrielle Medicine din partea tribului Lakota Sioux şi Randy Wade din partea tribului Chickasaw.

„Stăm sub ramurile întinse ale marelui copac al păcii şi chemăm toate naţiunile să ni se alăture în rugăciunea noastră către Dumnezeu pentru ca dreptatea, unitatea şi pacea Lui să coboare peste Standing Rock şi peste America”, a spus Jock.

Înainte de întâlnirea din 20 octombrie, Jock şi unii membri ai organizaţiei All Tribes, care se ocupă de organizare, vor vizita Israelul în perioada 9-13 octombrie, pentru a se ruga împreună cu evreii mesianici.

Jock şi alţi lideri ale triburilor de indieni au amintit şi de cuvintele marelui predicator Billy Graham care a spus „Cele mai mărețe momente ale istoriei indienilor americani se află în faţa noastră atunci când va avea loc o  mare trezire spirituală în rândul lor”, a spus Graham acum mulţi ani. „Indienii americani reprezintă un uriaş adormit. Acum el începe să se trezească”.

Rugăciunea lui Jock a adus pacea în inimile şi minţile participanţilor, chiar dacă rămân în continuare chestiuni nerezolvate în rezervaţia Standing Rock, precum apa şi locurile de înmormântare.

Întâlnirile din Israel şi cea din Washington de anul acesta vor avea un efect de schimbare asupra oamenilor, aşa cum a avut şi întâlnirea de rugăciune pentru iertare din 2016.

Gabrielle Medicine spune că rugăciunile de iertare aduc pacea şi gloria lui Dumnezeu.

Ea spune că i-a iertat pe „oamenii albi” atunci când a venit la credinţă în Domnul Isus Hristos. Înainte de a se converti la credinţă, ea era îngrozită de modul în care guvernul trata rezervaţiile de indieni, și îi trimiteau pe copii lor la şcolile publice unde li se refuza dreptul de a-şi afirma identitatea culturală.

Dr. Bigpond, cel a care a vut iniţiativa acestei zile naţionale de rugăciune, crede că iertarea şi rugăciunea vor aduce vindecare peste ţară. Şi ceilalți membri din organizaţia All Tribes sunt de acord cu el şi cred că misiunea lor este de a trezi un duh de autoritate cu care Dumnezeu i-a înzestrat pe indieni.

Există aproximativ 500 de triburi de indieni nativi americani în Statele Unite şi încă 500 în Canada. Anul trecut la întâlnirea de rugăciune au participat reprezentanţi din 75 de triburi, anul acesta sunt aşteptaţi să vină şi mai mulţi.

La întâlnirea de rugăciune au fost invitaţi să participe şi reprezentanţi din guvern, sistemul educaţional şi din partea bisericii. Printre cei invitaţi sunt şi guvernatorul Kansasului Sam Brownback şi senatorul de Pennsylvania Stewart Greenleaf.

Traducere de Ionuţ Poteraş

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine