INTERVIU cu KIM Davis şi Harry Miheţ „La Ordinea Zilei”

Kim Davis şi avocatul Harry Miheţ se află în România pentru o serie de conferinţe privind libertatea de conştiinţă. Cei doi vor împărtăşi mărturii din experienţa creştinilor oprimaţi în SUA pentru credinţa lor şi convingerile care sunt în opoziţie cu agenda seculară a promotorilor căsătoriilor unisex.

În procesul de conferinţe organizate de: Comitetul de inițiativă cetățenească, Coaliția pentru Familie și platforma civică „Ȋmpreună”, cei doi invitaţi din SUA au oferit şi un interviu pentru emisiunea „La Ordinea Zilei” la RVE Timişoara, realizată de Ioan Ciobotă.

Funcționar în Rowan County, Kim Davis a fost obligată să încheie căsătorii între persoane de același sex, deși acest lucru era în contradicție cu propriile convingeri religioase, iar refuzul a dus la încarcerarea ei. Mărturia lui Kim este unică și puternică. Petrecând 6 zile în inchisoare în S.U.A. pentru refuzul de a elibera certificate de „căsătorie” între cupluri de același sex, Kim a cunoscut și a „beneficiat” personal de „toleranța” celor care predică toleranța. Kim a fost gata să plătească orice preț pentru credința ei.

Harry Miheț – vicepreședinte Afaceri Juridice și Director Consiliu Litigii al Liberty Counsel, organizație internațională nonprofit de litigii, educație și politici dedicată promovării libertății religioase, sanctității vieții și familiei. Cu filiale în Florida, Virginia, Washington D.C. și în Israel, Liberty Counsel are sute de avocați în întreaga lume.

Harry a crescut în România comunistă, iar la vârsta de 12 ani a emigrat cu întreaga familie în Statele Unite, unde a obținut licențe în Științe Politice și Criminologie la Universitatea din Florida. În 2002, a absolvit magna cum laude la Duke University School of Law.

Harry s-a alăturat Liberty Counsel în 2008, fiind implicat în lupta pentru protejarea drepturilor și libertăților religioase și nu numai. În apropierea referendumului național de modificare a art. 48, alin. 1 din Constituția României, Kim Davis și Harry Miheț vor vorbi cetățenilor români despre importanța revizuirii Constituției pentru a proteja familia și libertatea religioasă.

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine