Patru creştini ucişi în Kenya de către extremişti islamici

Miercurea trecută militanți islamici au mers din casă în casă în satele de pe coasta de nord a Kenyei, au scos cu forţa creştini din case şi i-au ucis prin împuşcare sau tăierea capului. Martorii care au asistat la aceste groaznice incidente au spus că au fost ucişi patru oameni şi au acuzat poliţia că a întârziat să intervină, notează Christian Today.

Atacul s-a petrecut în provincia Lamu şi vine din partea grupului islamic terorist somalez Al Shabab la interval de o lună după ce alţi 12 creştini au fost ucişi într-un incident similar.

Gilbert Kitiyo, comandantul poliţiei din provincia Lamu, a declarat că atacul a fost executat de către extremişti înarmaţi care au înconjurat casele victimelor şi au ucis 3 locuitori din satul Silini-Mashambani şi unul din satul Boko, conform agenţiei Reuters.

Acest al doilea atac în decurs de o lună a provocat un protest din partea populaţiei creştine care acuză guvernul ca nu fac nimic ca să îi protejeaze. Unul dintre rezidenţi, Joseph Muchemi, a declarat pentru organizaţia International Christian Concern, că a solicitat guvernului să posteze câte un poliţist în fiecare sat care să îi protejeze pe localnici.

Pastorul Bernard Baya le-a declarat celor de la International Christian Concern: „Oamenii de aici protestează pentru că nu sunt apăraţi şi pentru că sunt urmăriți și uciși deoarece sunt creştini. Îin semn de protest, au fost blocate unele drumuri şi s-a dat foc la cauciucuri, în timp ce poliţia a făcut apel la calm. Am auzit pe unii protestatari că au spus că vor pătrunde în moschei şi le vor da foc pentru că musulmanii le-au ucis prietenii.”

Gruparea teroristă Al Shabab, care este afiliată Al Qaeda, a devenit cunoscută în 2013 după ce şi-a asumat responsabilitatea pentru atacul de la Westgate Mall, unde au ucis 67 de persoane, iar apoi în atacul de la Universitatea Garissa, unde au măcelărit 148 de persoane.

În ultimele luni, Al Shabab s-a dezlănţuit în satele din Kenya aflate la graniţa cu Somalia, concentrându-şi atacurile asupra bisericilor, autobuzelor, staţiilor de poliţie, centrelor comerciale, stâlpilor de comunicaţie şi lucrătorilor din organizaţiile de ajutorare.

Organizaţia  International Christian Concern a declarat că extremiștii îi separă pe creştini de musulmani şi îi ucid doar pe creştini. Nathan Johnson, directorul regional pentru Africa al acestei organizaţii, a declarat: „Guvernul Kenyei trebui să facă mai multe pentru a-şi proteja cetăţenii. Acest atac este al treilea în această zonă din ultimele două luni. Dacă guvernul nu va întreprinde măsuri concrete pentru a se opune extremiştilor din Al Shabab atunci ei vor pierde lupta cu terorismul. Ne rugăm pentru mângâiere  pentru familiile celor ucişi şi pentru pace în zonă.”

Traducere de Ionuţ Poteraş

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine