AIAL cere atenţia Uniunii Europene asupra persecuţiei creştine în India

Alianța Internațională de Apărare a Libertății, un grup ce vizează protejarea drepturilor omului, atenționează liderii Uniunii Europene să nu treacă cu vederea creșterea persecuției creștinilor și musulmanilor din India. Apelul a fost făcut în cadrul celui de-al 14-lea summit anual Uniunea Europeană-India, notează Christian Today.

Vineri, pe 6 octombrie, Donald Tusk, Președintele Consiliului European, și Jean-Claude Juncker, Președintele Comisiei Europene, l-au întâlnit pe prim-ministrul Indiei, Narenda Modi, în New Delhi.

„Câte victime ale violenței îngăduite de către guvern împotriva musulmanilor și creștinilor va mai tolera Uniunea Europeană, până să abordeze problema împreună cu prim-ministrul Modi? Atât timp cât severele și neîntreruptele încălcări ale dreptului de libertate religioasă nu au un impact asupra acordurilor comerciale, nu se poate vorbi despre o dedicare coerentă a Uniunii Europene la drepturile omului. Libertatea religioasă trebuie să devină o condiție anterioară cooperării economice,” declară Sophia Kuby, director al Apărării Uniunii Europene pentru Alianța Internațională de Apărare a Libertății.

„Nicio persoană nu ar trebui să trăiască cu teama de a fi ucisă, torturată sau oprimată datorită convingerilor sale religioase. Uniunea Europeană n-ar trebui să sacrifice drepturile omului pe care declară că le protejează, de dragul acordurilor comerciale”, mai notează aceasta.

Persecutarea minorităților religioase din India a devenit mai aprigă sub conducerea Partidului Bharatiya Janata, aripa politică a mișcării naționaliste Hindutva. Partidul a fost acuzat de incitare la ură și provocarea revoltelor împotriva minorităților religioase, inclusiv a creștinilor și musulmanilor.

Conform Raportului Organizației Internaționale de Libertate Religioasă pentru anul 2016, pe parcursul acestui an au avut loc mai mult de 300 de incidente și abuzuri direcționate împotriva creștinilor, comparat cu 177 din 2015.

Traducere de David Zanoschi

 

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine