Sataniştii au cerut unui cofetar creştin să facă un tort pentru ziua de naştere a Diavolului


Un cofetar din Colorado, care a fost dat în judecată pentru că a refuzat să facă un tort de nuntă pentru un cuplu de homosexuali, a primit o solicitare ciudată luna trecută: să facă un tort pentru a sărbători ziua de naştere a Diavolului, relatează portalul The Daily Signal.com

„Aş dori o cotaţie de preţ pentru un tort aniversar,” era scris într-un email primit de cofetarul Jack Phillips. Solicitarea continua în felul următor:

„Este un tort care are o temă religioasă, şi deoarece credinţa religioasă este protejată de lege, sper că vei primi cu bucurie această solicitare. Ziua de naştere pe care vrem să o sărbătorim este a lui Lucifer sau Satan, aşa după cum mai este cunoscut, şi care a fost a fost alungat din Rai de către Dumnezeu”, se menţiona în scrisoare.

Solicitarea primită de Phillips a fost însoţită de dorinţa ca pe tort să fie schiţată şi o „cruce răsturnată sub capul lui Lucifer.”

Acest incident ilustrează cât de complicate au devenit legile în Statele Unite atunci când le cer persoanelor care lucrează în industria serviciilor să îşi încalce conştiinţa atunci când primesc diverse solicitări de la clienţi.

Cazul lui Phillips, care deţine cofetăria Masterpiece Cakeshop din oraşul Lakewood în statul Colorado, va fi dezbătut la Curtea Supremă a Statelor Unite, care în luna iunie a fost de acord să judece cazul.

„Solicitarea adresată lui Jack de face un tort pentru a-l sărbători pe Diavol arată pericolele la care aceste legi îi expun pe cei care au profesii care implică muncă de creaţie, de a face lucruri care le încalcă libertatea de conştiinţă”, a declarat Jeremy Tedesco, un avocat senior din partea Alliance Defending Freedom, o organizaţie de avocatură de orientare creştină, care îl reprezintă pe Phillips în fața instanţelor.

„Solicitarea sataniştilor este, în esenţă, similară cu cea primită de Phillips de face un tort pentru nunta unui cuplu de homosexuali, pentru că în ambele situaţii persoanele care au făcut solicitarea pot spune că sunt acoperite de protecţia legii. Sataniştii ar putea spune că sunt discriminaţi dacă primesc un refuz la solicitarea lor, pentru că legea îi protejează și pe ei.”

Avocaţii lui Phillips au dezvăluit că acesta a primit chiar şi o a doua solicitare, de data aceasta prin telefon, de a face un tort Diavolului, iar pe tort să fie reprezentat diavolul fumând o ţigară cu drog.

Calvarul lui Phillips a început atunci când cuplul de homosexuali alcătuit din David Mullins şi Charlie Craig, care s-au căsătorit în statul american Massachusetts, unde căsătoriile între homosexuali erau permise, s-au întors înapoi în Colorado şi i-au făcut solicitarea lui Phillips pentru tort.

Pentru că acesta a refuzat, Mullins şi Craig au apelat la organizaţia American Civil Liberties Union (ACLU) care a înaintat o plângere către instanţa statului Colorado, în numele acestora, acuzându-l pe Phillips că refuză să respecte legea.

Procesul a fost judecat de către judecătorul Robert N. Spencer care, pe data de 6 Decembrie 2013, a emis sentinţa prin care îl condamna pe Phillips de discriminare pe motive de orientare sexuală. De la acea dată, avocaţii lui Phillips au făcut apel la instanţele superioare de judecată, iar acum cazul a ajuns la Curtea Supremă.

Prima solicitare primită de Phillips pentru a face un tort Diavolului a venit pe data de 30 septembrie 2017, şi se pare că Phillips a fost ţinta sataniştilor tocmai datorită convingerilor lui creştine.

Avocaţii lui Phillips sunt încrezători că, în cele din urmă, aceste solicitări vor ajuta cazul lui Phillips.

„Este uşor să crezi că acest caz este doar despre un cofetar care refuză să facă un tort pentru un cuplu de homosexuali, dar chestiunea în cauză are implicaţii mult mai largi. Dacă guvernul poate obliga un cofetar să îşi folosească munca şi talentul într-un mod în care îi încalcă conştiinţa, atunci guvernul ne poate obliga pe oricare dintre noi să facem acelaşi lucru. Din acest motiv putem fi pentru căsătoriile homosexuale, dar în acelaşi timp, să ne dorim şi ca Jack Phillips să aibă câştig de cauză în acest caz.”

Cazul lui Phillips va fi dezbătut în faţa Curţii Supreme a Statelor Unite pe data de 5 Decembrie, iar o hotărâre este aşteptată anul viitor.

Traducere de Ionuţ Poteraş

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine