IMPRESII despre Conferinţa Agentul Schimbării: „Victorie la locul de muncă” la Chişinău

„Munca şi naţiunea” este un concept greu de trăit de mulţi creştini. Şi totuşi, „Munca şi Naţiunea” fac parte din planul divin pentru schimbarea unei naţiuni, susţine conferenţiarul, Nate Belkstrom. Provocarea a fost transmisă de pastorul şi autorul mai multor cărţi privind educaţia în etica muncii, unui grup de creştini din Chişinău, în cadrul conferinţei marca „Agendul Schimbării”. Evenimentul cu genericul: „Victorie la locul de muncă”, a fost găzduit sâmbătă, 21 octombrie, de Universitatea „Divitia Gratiae” din Chişinău.

Am cules de la participanţi câteva gânduri prinse din mesajul transmis de Nate Belkstrom:

„Mi-am plăcut foarte mult argumentarea Biblică a fiecărei idei pe care a transmiso. David a fost cel de-al optulea copil al familiei. Tatăl lui i-a încredinţat păstorirea oilor, el a fost atât de bun în ceea ce i s-a încredinţat, că a frânt leul şi ursul în apărarea oilor. Iar când a venit Goliat, el a fost pregătit pentru luptă. La locul de muncă avem un urs şi un leu tot timpul, care ne ispiteşte să cârtim, să ne descurajăm. Fie că are chipul unui şef veşnic nemulţumit, unor colegi rău intenţionaţi, ei sunt doar leul şi ursul care ne pregăteşte pentru marea bătălie cu uriaşul Goliat.

Un alt exemplu despre Daniel, care nu a fost la şcoala de privilegiaţi din Babilon, el nu a uitat de unde a plecat. A preţuit ce a învăţat în Israel, a trăit legea Domnului şi a ascultat în toate de Dumnezeul lui.

Neemia el a fost doar un paharnic, el trebuia să testeze ce urma să bea împăratul. Viaţa lui era în pericol eminent. Poporul Israel merge cu bucurie la muncă, pentru că originalul din ebraică pentru noţiunea de muncă pentru ei înseamnă prin definiţie plăcere, bucurie. Din greacă noţiunea muncă se asociază cu tristeţe, o iar lucru.

Un studiu a demonstrat că oamenii creştini şi necreştini merg cu aceeaşi atitudine negativă la muncă. Noi în calitate de creştini trebuie să fim misionari şi să facem din locul de muncă un loc de bucurie, cu o atitudine de bucurie. Munca a existat înainte de păcat, munca vine din Paradis. La fiecare Dumnezeu ne-a dat talanţi. Aşa primii doi care au primit talanţii, au investit, au produs. Multă muncă pe pământ, înseamnă multă bucurie în cer.

Adesea am fost copleşită de frustrare din cauza locului meu de muncă care îmi ia 13 ore din zi. Acest seminar mi-a dat aripi, mi-a schimbat perspectiva asupra lucrului meu. Îmi doresc ca fiecare zi indiferent cât de obositoare nu ar fi să se transforme într-o închinare continuă de dimineaţă până seara. Mă rog ca timpul meu devoţional dimineaţa să se încheie abia seara când închei ziua de muncă. Mulţumesc pentru aceste învăţături vindecătoare”, ne-a împărtăşit Victoria.

Nate Belkstrom este pastor, scriitor şi conferenţiar pe tema „Biruinţei la locul de muncă”. Din 1995, absolventul Colegiului „Cristos pentru o naţiune Biblică”, străbate America şi Europa de Est pentru a transmite aceste învăţături care pot vindeca rănile fiecărui creştin împovărat la locul de muncă şi pot transforma o naţiune întreagă.

Apostolul Pavel le scria Colosenilor în 3:23 – „Orice faceţi, să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni”.

Acceptaţi provocarea de a fi victorioşi în fiecare zi la locul de muncă. Fii Agentul Schimbării acolo unde te-a pus Dumnezeu să luminezi prin atitudinea ta în muncă.

viw from Nathan Belkstrom on Vimeo.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.