Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

„Treziţi-vă 2” – o provocare la rugăciune şi închinare pentru creştinii din America!

Actorul şi producătorul de la Hollywood Kirk Cameron a adus din nou în atenţia americanilor credinţa creştină, într-o seară de rugăciune şi închinare pe care a organizat-o în capitala Americii, Washington DC, împreună cu lideri creştini precum Ravi Zacharias şi Ben Carson. Cea de-a două ediţie a evenimentului cu genericul „Treziţi-vă” a fost găzduită de Muzeul Bibliei şi a fost transmisă LIVE în peste 800 de cinematografe de pe tot cuprinsul Statelor Unite ale Americii.

„Acum un an, la primul eveniment „Treziţi-vă”, s-au adunat peste 150.000 de credincioşi pentru o seară de închinare împreună în marea familie creştină. Ne-am rugat şi ne-am închinat. Am împletit faptele cu credinţa şi s-a întâmplat ceva remarcabil”, a spus Cameron într-un promo pentru eveniment.”

„Iată-ne un an mai târziu, pentru „Treziți-vă. Partea a 2-a” şi facem acest lucru pentru că naţiunea noastră este foarte dezbinată. Auzim acest lucru tot timpul. Suntem dezbinaţi când vine vorba de rasă, de religie, de politică, de gen, de libertatea de a alege. Sunt atâtea lucruri care ni se întâmplă şi care ne îngrijorează cum ar fi uraganele, pădurile în flăcări, tragedia din Las Vegas. Trebuie să găsim o cale să ne unim” a declarat Cameron pentru CBN.

Evenimentul a fost găzduit şi transmis de la Muzeul Bibliei.

„Imaginaţi-vă că aceasta este o mare întâlnire de trezire religioasă. În trecut se făceau astfel de întâlniri în corturi uriaşe de culoare albă şi veneau mulţi oameni din comunitate. Imaginaţi-vă 800 de astfel de corturi, numai că acestea sunt cinematografe şi sunt conectate prin satelit”, mai menţionează Cameron în provocarea sa pentru americani.

La fel ca şi anul trecut, Cameron a făcut echipă cu lideri creştini cunoscuţi şi producătorii unor filme creştine de succes precum „Fireproof” (Furtuna de foc) şi „War Room” (Camera de rugăciune).

Cameron spune că ideea pentru aceste întâlniri i-a venit sub forma unei uşi deschise.

„În umblarea mea cu Dumnezeu, am descoperit că, de fiecare dată când am căutat să-l onorez pe Dumnezeu şi să binecuvântez pe alţi oameni, dacă acest lucru se intersectează cu cariera mea artistică sau cu abilitatea mea de a găzdui un eveniment în direct, atunci vreau să fac acest lucru din toată inima mea şi Dumnezeu îl binecuvântează într-un mod special”, a explicat actorul.

Întâlnirea de rugăciune şi închinare „Revive – Treziţi-vă 2” a avut loc marţi, 24 octombrie, la Muzeul Bibliei şi a conectat în închinare mii de creştini de pe tot cuprinsul Americii. O reluare a evenimentului va avea loc pe 1 noiembrie 2017. Pentru detalii urmăriţi site-ul oficial Revive.com

Traducere de Ionuţ Poteraş

 

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.