Potrivit unui raport recent de la Amnesty International, mii de afgani, care caută azil în Europa, sunt deportați într-o vreme în care numărul de victime civile din Afganistan se află la cel mai înalt nivel înregistrat. Prin urmare, afganii convertiți la creștinism, aflați în situații vulnerabile, sunt trimiți înapoi într-o țară în care riscă să fie torturați, răpiți, omorâți sau abuzați în vreun fel.
În 2016, în Afganistan, 11.418 oameni au fost uciși sau răniți. Atacurile au avut în toată țara, iar majoritatea atacurilor au fost duse de talibani sau de așa-numita grupare „ISIS” (Statul Islamic). Numai în primele șase luni din anul 2017 au fost înregistrate 5.243 de victime.
Deportat după 9 ani de ședere în Norvegia
Un caz este cel al lui Farid (32 de ani), care a fost deportat în luna mai 2017, din Norvegia la Kabul. Deși familia lui este din Afganistan, el a crescut în Iran, iar mai târziu a ajuns în Norvegia, unde s-a convertit la creștinism și a fost botezat. După ce a locuit timp de 9 ani în Norvegia, timp în care a învățat și limba, cererea sa de azil a fost respinsă.
Tânăr deportat din Suedia
Un alt caz este al unui creștin afgan convertit, care a fost deportat la Kabul din Suedia, în luna martie 2017. Bărbatul în vârstă de 24 de ani este nevoit să locuiască în ascuns. După ce a criticat islamul pe rețelele de socializare, fotografia lui a circulat în Kabul și în orașul lui natal, iar viața îi este pusă în pericol.
Convertirea de la islam la creștinism pedepsită legal cu moartea
Deoarece simplul act de schimbare a credinței islamice este considerat un act de apostazie de către guvernul afgan, creștinii convertiți riscă să primească pedeapsa cu moartea, iar asta din punct de vedere legal.
Rugați-vă pentru cei care caută azi, dar sunt deportați în această parte periculoasă a lumii. În ciuda acestor vremuri periculoase, aceștia să fie protejați în mod supranatural de Dumnezeu (Psalmul 91:4) și să fie mângâiați de prezența Lui.
Mijlociți pentru liderii guvernamentali implicați, cerându-I lui Dumnezeu să le dea înțelepciune, un sentiment de responsabilitate față de El și compasiune pentru oameni și familiile aflate în pericol. Ni se reamintește în Psalmul 121 că adevăratul “ajutor vine de la Domnul, Creatorul cerului și al pământului …”
Sursa: Vocea Martirilor Canada