Nevoie de rugăciune pentru creștinii din Republica Niger

Sursa: World Watch Monitor

Ca urmare a caricaturilor despre Mohammed, ale revistei Charlie Hebdo, pulicate în ianuarie 2015, peste 70 de biserici și peste 30 de case ale creștinilor au fost distruse în Niger. În urma violenței, câteva organizații neguvernamentale și-au suspendat activitatea. Toate bisericile din regiune au fost închise. Violența asupra creștinilor, provocată de militanți, a fost condamnată de autoritățile statului și de Consiliul Islamic din Niger.

La data de 16 octombrie 2017, fata adolescentă a unui pastor a fost răpită în sud-estul Republicii Niger. Forțele de securitate au raportat că Aphodiya Garba Maida, în vârstă de 17 ani, a fost găsită în viață la o distanță de aproape 10 km de Diffa, la o zi după ce a fost răpită. Fata se află în grija autorităților. Aceasta se îndrepta spre școală când a fost răpită de trei bărbați și trei femei. Fata și-a folosit telefonul mobil și a trimis un mesaj tatălui ei, spunând că e ținută într-o locație necunoscută.

Cazul este încă investigat, dar se crede că cei responsabili de acest lucru sunt militanții afiliați cu gruparea Boko-Haram.

Regiunea Diffa, care se învecinează cu Nigeria la dus și cu Chad la est, a înregistrat o creștere a atacurilor de către Boko Haram în ultimele luni. În luna iulie, militanții au răpit 40 de femei și copii, apoi au tăiat gâtul altor nouă persoane din satul Ngalewa. În luna iunie, două femei, sinucigașe cu bombă, au atacat o tabără pentru persoanele strămutate intern în Kablewa.

Sursa: Vocea Martirilor Canada (vomcanada.com)

Este nevoie de rugăciune pentru creștinii din Republica Niger. Cereți cu credință ca Dumnezeu să aibă grijă de copiii Lui din acea regiune. Cereți ca planurile celui rău să fie zdrobite, iar oamenii să ajungă să-L cunoască pe Dumnezeul Cel adevărat. Mulțumiți Domnului pentru starea de har și pace din țara noastră și pentru că ne putem încă închina în mod liber.

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.