EXPOZIŢIE: „Reforma – un singur Cuvânt, mai multe traduceri” la Universitatea Bucureşti

La cinci secole distanţă de la una dintre cele mai importante cotituri spirituale şi socio-culturale din Europa, Universitatea Bucureşti invită la un eveniment inedit cu genericul: „500 de ani de la Reforma Protestantă”! Evenimentul are pe agendă un concert şi o expoziţie care vor fi găzduite marţi, 31 octombrie, în Palatul Facultăţii de Drept şi Aula Magna începând cu ora 18:00.

Aula Magna, găzduieşte un recital de muzică corală din perioada Reformei, iar în holul Palatului Facultăţii de Drept vizitatorii vor putea vedea expoziţia: „Reforma – un singur Cuvânt, mai multe traduceri”. Exponatele vor prezenta publicului larg o colecţie impresionantă de traduceri şi manuscrise ale Societăţii Biblice Interconfesionale din România.

La eveniment sunt invitați reprezentanți ai comunității academice a Universității din București, personalități ale vieții culturale și politice din România, specialiști în teologie, sociologie, științe politice și filosofie din țară, care vor aduce în discuție relevanța Reformei, nu doar din punct de vedere teologic, dar și ca moment al transformărilor sociale, culturale și tehnologice.

Concertul completează sesiunea de comunicări științifice dedicată reformei protestante. Supranumită revoluție spirituală, reforma este percepută ca hotarul dintre Evul Mediu și momentul emancipării sociale, culturale și tehnologice a Europei, începând cu secolul al XVI-lea. Astfel, reforma nu se definește exclusiv din perspectivă religioasă, ci constituie unul dintre cele mai remarcabile evenimente care au marcat Europa.

În acest context, în cadrul manifestării științifice, desfășurate la sediul Facultății de Teologie Baptistă (Str. Berzei, nr. 29), vor avea loc prelegeri și discuții care analizează reforma protestantă din perspective multiple. Sunt invitați să susțină prelegerile profesori ai Universităţii Bucureşti și ai altor universități și institute teologice baptiste din țară, în intervalul orar 08:30-14:15.

Evenimentul ,,Reforma 500” este organizat de Facultatea de Teologie Baptistă a Universității din București, în colaborare cu Institutul Teologic Baptist din București.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.