Exodul creştinilor sub ameninţările islamiştilor în Mali

În septembrie și octombrie, extremiștii au spart și au incendiat mai multe biserici din regiunea centrală, Mopti, din Mali. Oamenii adunați  într-o biserică au fost scoși afară din clădire și li s-a spus că vor fi uciși dacă vor fi „văzuți rugându-se”.

„Bisericile și capelele noastre sunt acum ținta extremiștilor, care le-au spus creștinilor să nu se adune pentru a se ruga”, declară un lider al bisericii din Mali.

În 2012, separatiștii Tuareg și grupările islamiste legate de Al-Qaeda au preluat controlul asupra nordului Maliului și au declarat regiunea un stat islamic. Noul regim impune legea șaria în Timbuktu, inclusiv pedepse precum amputările pentru furt.

În 2013, Franța a trimis soldați în Mali pentru a sprijini guvernul atunci când luptătorii islamici au început să avanseze spre capitala Bamako. O forță a ONU, peste 13 000 de militari, este staționată acum în țară.

Violențele continuă în ciuda faptului că guvernul a convenit asupra unui acord de pace cu grupurile rebele în 2015. În prima jumătate a anului 2017, mai mult de 42 000 de civili au fost nevoiți să își părăsească locuințele și să se refugieze în alte regiuni din Mali.

Chemați-L pe Domnul să fie de partea credincioșilor din Mali, care îndură atacurile din ce în ce mai intense ale islamiștilor. Rugați-vă ca Domnul să fie tăria și scutul lor (Psalmul 28:7) și ca guvernul și ONU să ia măsuri decisive pentru a proteja comunitatea creștină din centrul Maliului.

Sursa: Fondul Barnabas România

 

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine