APME a trecut în gestiunea Cultului Creştin Penticostal

Fondatorii Agenţiei Penticostale de Misiune Externă (APME) au transmis gestiunea organizaţiei Cultului Creştin Penticostal din România. În cadrul unei întâlniri a grupului de fondatori APCE şi reprezentanţii Cultului Penticostal la Oradea, organizaţia de misiune devine de facto şi de jure o subdiviziune a cultului cu 66 de misionari acreditaţi pe termen lung în peste 20 de ţări.

Potrivit fondatorilor APCE: „Luni, 6 noiembrie 2017, a marcat un moment important în  istoria scurtă a Agenţiei Penticostale de Misiune Externă. În această zi a fost împlinit un vis care a existat încă de la înființare, din 2006, acela ca agenția de misiune să devină o divizie a Cultului Creștin Penticostal din România, nu numai de facto dar și de jure. În această zi, la Oradea, fondatorii APME: Gheorghe Rițișan, Mircea Deteșan, Vasilică Croitor, Emil Meștereagă și Rick Cunningham au transferat organizația de misiune Cultului Creștin Penticostal (CCP), reprezentată de pastorii Moise Ardelean și Romu Mocan, președintele, respectiv secretarul general al CCP. La eveniment a participat și pastorul Ioan Moldovan, coordonatorul Departamentului de Misiune și Evanghelizare al CCP, dar și președinte al Bordului de Referință al APME. La momentul transferului APME avea acreditați 66 de misionari pe termen lung, în peste 20 de țări, fiind una dintre cele mai tinere și mai dinamice organizații de misiune penticostale din lume” se notează într-un mesaj scurt publicat pe pagina oficială APME.

Potrivit aceleaşi surse, activitatea APME va fi coordonată în continuare de către Consiliul Director al APME, care rămâne neschimbat, și este alcătuit din membrii fondatori menționați mai sus cărora li s-au alăturat în ultimii ani pastorii Iacob Berghianu și Florinel Cîmpean (SUA).

Scopul primordial al acestui transfer este acela de a corela mai bine și mai eficient resursele existente în bisericile din România, în vederea împlinirii marii însărcinări date de Domnul Isus bisericii Sale, aceea de a duce Evanghelia mântuitoare tuturor etniilor, explică fondatorii APCE schimbarea juridică a agenţiei.

APME a luat ființă în anul 2006 la inițiativa unui grup de păstori penticostali români preocupați de evanghelizarea lumii. Agenţia s-a născut cu consultarea, acordul și binecuvântarea liderilor care au coordonat Departamentul de Misiune al Cultului Penticostal la momentul înființării APME. Din anul 2006 APME este și membră cu drepturi depline a PEM (Misiunea Penticostală Europeană).

Agenţia gestionează două proiecte de bază: Plantarea Bisericilor şi Instruirea Liderilor. APME susține și proiecte sociale, antreprenoriale sau de altă natură dacă ele nu sunt un scop în sine ci o cale de a împlini misiunea principală (plantarea de biserici și instruirea liderilor). Misionarii APME sunt lucrătorii transculturali pe termen lung care au fost aprobați de Consiliul Director și sunt trimiși în misiune de către o biserică locală cu acordul păstorului. În țările în care există mai mulți misionari ei vor alcătui o echipă coordonată de un lider ales de misionari sau numit de APME.

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine