Creştinii solicitanţi de azil în Europa deportaţi sunt terorizaţi de frică în Afganistan

Organizația Amnesty International a atras atenția asupra situației convertiților creștini afgani deportați în Afganistan, care trăiesc acum temându-se pentru viețile lor.

Farid a fost deportat din Norvegia la Kabul, în mai 2017. După nouă ani în Norvegia, timp în care bărbatul de 32 de ani a fost botezat și a învățat norvegiana, cererea sa de azil a fost respinsă. Autoritățile norvegiene i-au spus că va fi în siguranță în Kabul, dar propria lui familie l-a respins și nu poate locui în provincia din care provine familia sa. „Mi-e teamă… nu am posibilități financiare pentru a trăi singur și nu pot trăi cu rudele [musulmane] pentru că vor vedea că nu mă rog [rugăciunile islamice].”

Din 2015, peste 9000 de solicitanți de azil, unii dintre aceștia creștini, au fost respinși și s-au întors în Afganistan din țările europene. Convertiții creștini afgani pot primi, potrivit legii, pedeapsa cu moartea pentru apostazie. Ultima dată când un astfel de caz a ajuns la tribunale a fost în 2006. Omul acuzat de apostazie a fost pronunțat „nebun”, fiind salvat de la executare de presiunea internațională.

Amnesty a acuzat guvernele europene că sunt „în mod intenționat oarbe în fața dovezilor că violența este la un nivel record și că nicio regiune a Afganistanului nu este sigură”. În eforturile lor de a spori deportările, aceste guverne îi pun pe convertiții afgani în pericol să fie „torturați, răpiți, uciși”, observă Amnesty.

Mijlociți pentru Farid și pentru alți convertiți afgani deportați în Afganistan, unde riscă să primească pedeapsa cu moartea sau riscă să fie uciși de rudele musulmane sau de talibani. Cereți Duhului Sfânt să fie mângâierea și bucuria lor, iar perseverența lor în vreme de persecuție să fie o inspirație pentru alți credincioși (2 Tesaloniceni 1:4).

Sursa: Fondul Barnabas România

 

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine