Jurnal de Rugăciune pentru Biserica Persecutată

Duminică, 12 noiembrie

Doamne Isuse, Îți mulțumim că ne-ai chemat să fim urmașii Tăi. Ajută-ne să nu ne rușinăm niciodată că Îți purtăm Numele, să fim martorii Tăi, sau, dacă este cazul, să suferim pentru Tine și pentru Evanghelie. Fie ca viețile noastre să Îți aducă slavă, ca să nu Îți fie niciodată rușine de noi. Fie ca noi să fim pregătiți să Te întâlnim față în față, oricând ar sosi clipa aceea, având încredere în Tine, după ce Ți-am încredințat lucrarea, viața, sufletul și mântuirea noastră.

Luni, 13 noiembrie

Într-un oraș dintr-o țară foarte strictă din Asia Centrală, autoritățile au vrut să demoleze o clădire a bisericii pentru a putea reconstrui zona centrală. Primarul le-a cerut colegilor să caute pretexte ca să retragă autorizația bisericii și apoi să o închidă, astfel încât clădirea să poată fi dărâmată. Unul dintre aceștia a făcut o vizită la biserică pentru a-i spune pastorului cum stă treaba, dar când a văzut clădirea frumoasă și modernă (renovată și extinsă cu ajutorul Fondului Barnabas), s-a răzgândit. El l-a convins pe primar să lase clădirea bisericii așa cum era și să schimbe planurile pentru reconstrucția centrului. Lăudați-L pe Dumnezeu că El a intervenit pentru ca poporul Său din acest oraș (format în mare parte din convertiți de la islam) să continue să se întâlnească în siguranță pentru a se închina Lui.

Marți, 14 noiembrie

În Kârgâzstan există 315 biserici înregistrate și aproximativ 2500 de moschei înregistrate. Orice activitate creștină în afara zidurilor unei clădiri bisericești înregistrate este ilegală și este posibil ca în curând numărul minim de membri necesari unei biserici pentru a primi autorizație să crească de la 250 la 500. Multe slujbe și evanghelizări se petrec ilegal, în case. Rugați-vă pentru protecția tuturor celor implicați. Creștinii kârgâzi se roagă foarte mult, dar nu se concentrează atât de mult pe citirea Bibliei. Rugați-vă că ei să Îl caute pe Domnul mai mult în Cuvântul Său. (Psalmul 119:57-58)

Miercuri, 15 noiembrie

Cele mai multe persecuții ale creștinilor din Kârgâzstan vin din partea membrilor musulmani ai familiei. La momentul redactării, o credincioasă, care și-a luat numele de „Martha”, a fost internată într-un spital de psihiatrie, deoarece familia nu poate crede că o persoană sănătoasă ar lăsa islamul ca să-L urmeze pe Hristos. Rugați-vă ca Domnul să fie aproape de Martha în fiecare oră a zilei și a nopții (Psalmul 119:61-62) și cereți ca ea să fie eliberată în curând. Rugați-vă și pentru ceilalți credincioși pe care se pune presiune – din punct de vedere mental, emoțional sau fizic – pentru a-L nega pe Cristos, cerând de la Dumnezeu harul ca ei să stea tari în credință. Domnul îi cunoaște pe fiecare pe nume.

Joi, 16 noiembrie

Există o lipsă de lideri spirituali maturi în bisericile din Kârgâzstan și, prin urmare, o lipsă a uceniciei în biserici. Mulți dintre lideri care au fost avut parte de o oarecare pregătire au părăsit țara. Rugați-vă ca Sfătuitorul, Duhului Adevărului (Ioan 14: 15-17) să locuiască în toți credincioșii din Kârgâzstan, în special în cei cărora li s-a încredințat, în mod neașteptat, o poziție de conducere, pentru că alți lideri au plecat. Duhul să-i călăuzească în tot ceea ce fac. Rugați-vă ca liderii bisericii să aibă o adevărată inimă de păstor pentru aceia pe care li i-a dat Dumnezeu în grijă și să fie dispuși să rămână în țară și să sufere alături de cei pe care îi păstoresc.

Vineri, 17 noiembrie

Creștinii din regiunile majoritar musulmane ale Turkmenistanului, în special cei implicați în evanghelizare, sunt văzuți ca extremiști periculoși. Situația este deosebit de dificilă pentru creștinii din mediul rural. „Se pune mare presiune pe noi”, a spus un lider al bisericii, „dar simțim că această situație ne ajută să ne apropiem de Dumnezeu”. Rugați-vă ca creștinii din această țară închisă a fostei Uniuni Sovietice să fie cu adevărat binecuvântați de faptul că sunt părtași la suferințele lui Cristos (Filipeni 3:10).

Sâmbătă, 18 noiembrie

Creștinii din Turkmenistan ne cer să ne rugăm ca legile privind autorizarea bisericilor să fie relaxate. Înregistrarea este necesară pentru a putea funcționa legal, dar este foarte dificil de obținut, și chiar și bisericile care au obținut autorizația trebuie să se înregistreze din nou. O biserică a primit autorizația, dar apoi i-a fost retrasă, autoritățile susținând că aceasta a fost acordată din greșeală. Pastorul a protestat pentru a susține drepturile legale ale bisericii cu privire la libertatea religioasă. Rapoartele arată că răspunsul autorităților a fost: „Aceasta este o țară musulmană și nu ținem cont de legi”.

Sursa: Fondul Barnabas

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine