Un slujitor al bisericii înjunghiat mortal în Egipt

Samaan Shehata (45 de ani), un slujitor al unei biserici din satul Beni Sweif, la sud de Cairo, a fost înjunghiat mortal într-o suburbie din Cairo joi, 12 octombrie. Samaan era căsătorit și avea trei copii, dintre care două fete tinere. Poliția egipteană a arestat atacatorul, despre care localnicii spun că era cunoscut pentru abuzul verbal la adresa creștinilor și aruncarea cu pietre spre aceștia.

Un avocat, care a fost prezent când politia a interogat ulterior atacatorul, a declarat jurnaliștilor că atacatorul a spus că l-a ucis pe acel slujitor deoarece l-a simțit pe Allah spunându-i să-l omoare.

Membrii bisericii în care slujea Samaan au fost deranjați de un raport ulterior apărut pe un site egiptean de știri, citând Ministerul de Interne, care a susținut că atacatorul a avut probleme de sănătate mintală și a pus la îndoială faptul că atacul părea a fi un atac motivat religios.

Multe adunări creștine egiptene încă se închină în clădiri neautorizate, deoarece acestea au fost adesea imposibil de obținut de la autoritățile locale.

Cu toate acestea, la începutul lunii octombrie, un comitet guvernamental constituit pentru examinarea problemei s-a întâlnit pentru prima dată. În mai 2017, Parlamentul egiptean a modificat restricțiile draconice din perioada otomană privind construcția de biserici, dar mii de biserici sunt încă oficial neautorizate.

Uniți-vă în rugăciune cu frații și surorile noastre egiptene pentru a ridica înaintea lui Dumnezeu familia lui Samaan Shehata, în special cele două tinere fete. Rugați-vă ca, în mijlocul durerii, ei să-L cunoască pe Abba Tatăl ca fiind tatăl orfanilor și apărătorul văduvelor (Psalmul 68:5). Cereți, de asemenea, ca acea comisie guvernamentală să privească în mod favorabil cele peste 2000 de cereri pe care le-a primit de la biserici pentru a primi statut juridic pentru clădirile lor.

Sursa: Fondul Barnabas România

 

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine