Creştinii ameninţaţi de o nouă grupare islamistă care cheamă la jihad în Republica Democrată Congo

Creştinii expuşi la noi ameninţări, în urma unor mişcări radicale prin care grupările islamiste cheamă musulmanii la jihad în Republica Democrată Congo (RD). Un grup islamist din RD Congo a lansat un videoclip în octombrie, cerând voluntarilor să-și asume jihadul. În filmul publicat în mass-media de stat, islamică, un jihadist având alături trei copii soldați solicită, de asemenea, ca RD Congo să devină un stat islamic în Africa Centrală.

Creștinii din regiunile nord-estice ale RD Congo, devastate de conflicte, au suferit ani de atacuri sporadice din partea militanților islamici ai Forțelor Aliate Democrate (FAD), care luptă de la sfârșitul anilor ’90 pentru a face Uganda un stat islamic.

Cincizeci de creștini au fost măcelăriți în satul Rwangoma în august 2016, într-unul dintre cele mai periculoase atacuri ale FAD din RD Congo. Chemarea la jihad vine din partea unei grupări mai puțin cunoscute (numită Orașul monoteismului și al monoteiștilor). Creștinii se confruntă acum cu o nouă amenințare din partea acestei organizații militante.

Rugați-vă pentru creștinii din RD Congo, în special pentru cei din nord-estul țării, care trăiesc sub amenințarea violențelor. Rugați-vă ca toți aceia care plănuiesc atacuri să Îl întâlnească pe Dumnezeul viu și să se întoarcă de la rău pentru a căuta și a urmări pacea (Psalmul 34:14).

Sursa: Fondul Barnabas România

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.