Agape Youth a adunat peste 200 de tineri din diaspora americană la Charlotte, Carolina de Nord

Un cor format din peste 200 de tineri creştini evanghelici baptişti şi penticostali din bisericile româneşti din SUA şi-au dat întâlnire duminică, 12 noiembrie 2017, la Biserica Baptistă Română din Charlotte, Carolina de Nord. Motivul adunării lor laolaltă se numeşte „Agape Youth” şi este o iniţiativă care vrea să devină o tradiţie pentru comunitatea românilor din SUA.

Potrivit pastorului bisericii locale, Livius Percy: „Agape Youth este o sărbătoare în cinstea Domnului. Este o încurajare atât pentru tineri cât și pentru Biserică, deoarece canalizează energia tinerilor într-o direcție pozitivă deoarece accentul este pus pe pocăința personală și pe comuniunea grupului în Cristos. Ne-am bucurat să fim gazda acestei părtăşii prin cântare, rugăciune şi îmbărbătare”, a împărtăşit Livius Percy.

Programul coral format din melodii în română şi engleză a fost împletit cu momente de rugăciune şi mesaje de încurajare, învăţătură din Cuvânt. Despre importanţa rugăciunii şi alte subiecte de importanţă majoră au predicat invitaţii tinerilor Marius Măduța (Houston), Ariel Coian (Atlanta) și Nelu Urs (Hickory).

Sărbătarea „Agape Youth” a adunat tineri din mai multe colţuri ale Americii: Tinerii din Charlotte şi Hickory au avut bucuria să găzduiască tineri de acelaşi neam şi sânge din Atlanta, Detroit, Houston (Texas), Chicago, Portland, Los Angeles, Philadelphia.

Dorin este un tânăr din Republica Moldova. Participă în premieră la „Agape Youth” şi a fost marcat profund de această experienţă: „Am avut în timp foarte binecuvântat. La început m-am gândit că nu voi participa pentru că nu o să reuşesc să învăţ cântările, pentru că am cântat cântări în engleză, şi când repetam erau unele cântări cu notele prea înalte, mă gândeam că o să mă fac de ruşine doar. Dar când am avut ultima repetiţie nu ştiam care sunt cântările alea, toate aşa de bine sunau şi atât de frumos. A fost o binecuvântare să fiu cu aşa mulţi tineri care au aceeaşi dorinţă şi ţel „să slăvească pe Dumnezeu. M-am simţit binecuvântat şi fericit că pot participa şi eu. O să mă strădui ca asta să fie începutul şi să particip la evenimentele astea cât de des posibil”, ne-a împărtăşit Dorin.

„Agape Youh” este o întâlnire periodică a tinerilor, de două ori pe an, în diferite biserici din SUA. Aduce împreună tineri baptiști și penticostali pentru un timp de închinare împreună în cântare și Cuvânt. Vorbitorii sunt invitați de tineri, și de asemenea sunt vorbitori dintre ei. Lucrarea a început în urmă cu doi ani și în prezent este coordonată de Paul Brâncovan. Este un efort comun al tinerilor români din diasporă.

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine