Russ Busby – fotograful oficial al evanghelistului Billy Graham a plecat în veşnicie

Russ Busby fotograful care l-a însoţit în jurul lumii timp de şase decenii pe Billy Graham a trecut la cele veşnice pe 14 noiembrie 2017. Russ Busby şi-a încheiat misiunea terestră la 86 de ani după o luptă lungă cu o boală cruntă, anunţă portalul Assist News Service.com

Busby s-a alăturat Asociaţiei Evanghelistice Billy Graham în 1956, în timpul unei întâlniri de evanghelizare în Oklahoma City. Busby, care deţinea un atelier foto, s-a dus la hotelul unde era cazată echipa evanghelistului şi le-a arătat acestora câteva fotografii făcute de el.

Curând după aceea fotograful a fost cooptat în echipa evanghelistului, călătorind cu acesta în jurul lumii şi fotografiindu-l pe Billy Graham împreună cu preşedinţi, regi şi până la supravieţuitori ale unor dezastre naturale.

La un moment dat chiar preşedintele american Lyndon Johnson i-a oferit lui Busby poziţia de fotograf oficial al Casei Albe, însă acesta a refuzat spunând că se simte chemat să slujească în echipa de la Asociaţia Evanghelistică Billy Graham.

„A călătorit în jurul lumii împreună cu tatăl meu, a făcut fotografii memorabile, a continuat să facă fotografii și la evanghelizările pe care eu le-am făcut, după ce tatăl meu n-a mai putut să călătorească. Russ a fost un membru valoros al echipei noastre şi un minunat prieten de familie”, a spus Franklin Graham, preşedinte al Asociaţiei Evanghelistice Billy Graham, care avea doar patru ani atunci când Busby s-a alăturat echipei tatălui său.

„Toţi cei care l-au cunoscut pe Russ Busby ştiu că acesta avea un extraordinar simţ al umorului, iubea oamenii cu pasiune, şi, cel mai mult, era complet dedicat în slujba  Domnul Isus Hristos. Russ era un perfecţionist, mereu în căutarea cadrului perfect. Erau rare ocaziile când îl puteai vedea fără să aibă camera foto agăţată la gât” a mai adăugat Franklin Graham.

Fotografiile lui Busby, în care Billy Graham vorbeşte sutelor de mii de oameni au devenit legendare, în special cele din Seul, Korea din anul 1973 când evanghelistul a avut un public ce a depăşit un milion de persoane, cea mai mare mulţime înregistrată vreodată la o evanghelizare ţinută de Billy Graham, dar şi pozele din anul 1985 din România, atunci când zeci de mii de oameni au inundat străzile şi au privit chiar şi de pe acoperişurile blocurilor în zona unde a predicat evanghelistul.

Fotografiile lui Busby au fost folosite ca şi imagini de copertă pentru cărţi, ziare şi reviste peste tot în lume, iar cea mai cunoscută colecţie din fotografiile sale a fost publicată pentru prima dată în anul 1999 în cartea: „Billy Graham: ambasadorul lui Dumnezeu”.

„Moştenirea pe care ne-a lăsat-o Russ Busby va fi întotdeauna de mare preţ pentru noi. Îi vom simți lipsa şi nu-l vom uita niciodată”, a spus Franklin Graham.

Mai jos vedeţi o galerie foto completă a vizitei evanghelistului Billy Graham în România anului 1985, surprinse de obiectivul regretatului Russ Busby. Un articol complet despre acest eveniment istoric vedeţi AICI!

Traducere de Ionuţ Poteraş

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine