Republica Uniunea Myanmar: Doi pastori asistenți condamnați la închisoare

Dom Dawng Nawng Latt și Lang Jaw Gam Hseng, doi pastori asistenți, care au fost arestați anul trecut în luna decembrie de armata din Birmania (Republica Uniunea Myanmar), au fost condamnați la închisoare pe data de 27 octombrie 2017, sub acuzațiile false de asociere ilegală, defăimare a armatei și spionaj.

Pastorul Dom Dawng Nawng Latt a primit pedeapsă patru ani și trei luni de închisoare, iar pastorul Lang Jaw Gam Hseng a primit doi ani și trei luni de închisoare.

Cei doi pastori din Kachin, cea mai nordică unitate administrativă din Birmania, au fost acuzați sub Legea privind asocierea ilegală pentru presupusele legături cu Kachin Independence Organisation, o grupare etnică armată, și sunt, totodată, acuzați că au spionat pentru această organizație, deși nu există nicio dovadă care să ateste aceste acuzații.

Potrivit unor surse credibile, cei doi pastori au fost, probabil, arestați și acuzați din cauza unui eveniment care a avut loc în luna noiembrie a anului trecut, când cei doi au ajutat pe câțiva jurnaliști din zonă care au efectuat un reportaj despre atacurile armatei în statul Shan. Aceste atacuri au provocat daune considerabile unei biserici, precum și școlilor și căminelor comunității. Cei doi pastori i-au dus pe jurnaliști la una din bisericile care tocmai fusese bombardată de avioanele armatei din Birmania. Prima dată, cei doi pastori au fost arestați anul trecut, pe data de 24 decembrie, când au mers la baza militară Byuha Gone pentru a negocia eliberarea unui cuplu de civili, care au făcut plângere pentru că le-a fost distrusă casa.

Deși suspecții trebuie judecați după nu mai mult de 28 de zile, pastorii au fost reținuți timp de luni de zile fără să se efectueze un proces de judecată.

În ciuda naturii acestor acuzații, rugați-vă ca pastorii să rămână credincioși lui Dumnezeu și lucrării lor de slujire. Rugați-vă ca toți credincioșii din acea zonă să stea lângă Dumnezeu și să aștepte răspunsul Lui.

Sursa: Vocea Martirilor Canada

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.