PAKISTAN: Islamiștii radicali au ieșit în stradă: „Omorâți-o pe Asia Bibi !”

Islamabad, PAKISTAN: Câteva sute de protestatari, aparținători ai unui grup religios, au ieșit în stradă pentru a demonstra în urma unui amendament la legea care reprimă blasfemia. Aceștia au cerut demisia ministrului justiției, Zahid Hamid, după ce acesta a renunțat la un amendament al jurământului. Amendamentul nu modifică această lege controversată, ce prevede uneori și pedeapsa cu moartea, ci doar include o modificare a textului jurământului depus de candidați la alegeri, în care aceștia trebuie să-l recunoască pe Mohammed drept ultimul profet. Guvernul a anulat, însă, modificarea printr-un amendament nou.

Unii din protestatari au cerut ca Asia Bibi să fie imediat spânzurată. Asia Bibi este mamă a cinci copii și a fost închisă pe motiv de blasfemie, acuzație negată în mod constant de Asia Bibi.

În urma presiunilor din ultimele zile, ministrul Zahid Hamid a demisionat.

Între timp, pentru Asia Bibi încă nu s-a făcut dreptate. Femeia, care este închisă din anul 2010, mai are încă de așteptat pentru a afla dacă va fi sau nu cruțată de spânzurare. În cazul ei este nevoie ca un nou judecător să fie numit, iar acest lucru nu pare a avea loc prea curând.

Sursa: AssistNews

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.