1 decembrie este Ziua Naţională a României! Tu ce cadou îi faci?

Istoria României scrie un drum parcurs cu flori şi spini, cu dificultăţi şi multe bucurii. În preajma lui 1 decembrie pe toţi ne copleşteşte un sentiment de patriotism, dăm cinste celor care au luptat pentru independenţa noastră şi vedem România cu alţi ochi. Majoritatea spun că sunt mândri că sunt români, dar oare este adevărat?

Potrivit enciclopediei, Wikipedia, Ziua națională a României a fost între 1866-1947 marcată pe 10 mai, apoi, între 1948-1989, ziua de 23 august. Prin legea nr. 10 din 31 iulie 1990, promulgată de președintele Ion Iliescu și publicată în Monitorul Oficial nr. 95 din 1 august 1990, ziua de 1 decembrie a fost adoptată ca zi națională și sărbătoare publică în România. Această prevedere a fost reluată de Constituția României din 1991, articolul 12, alineatul 2.

Acest 1 decembrie, scrie o filă dureroasă în istoria României, iar memoria celor căzuţi şi răniţi de regimuri ostile, trebuie să ne sensibilizeze să preţuim ce avem azi.

Eşti mândru că eşti român? Iubeşti România? Preţuieşti libertatea pe care o avem? Dacă răspunsul la toate aceste întrebări este un ferm DA, echipa ŞtiriCreştine te provoacă să o arăţi în mod practic. Postează pe pagina ta de Facebook bannerul de la acest articol, dedică această zi rugăciunii de binecuvântare a României şi transmite această provocare mai departe.

Molipseşte cu patriotismul tău cel puţin alte zece persoane. Roagă-te pentru România, pentru românii de acasă şi din diasporă. Roagă-te pentru vindecarea ţării şi pentru binecuvântarea ei de corupţie, sărăcie, imoralitate şi indiferenţă. Roagă-te pentru unitatea românilor, oriunde nu ar fi ei. Roagă-te pentru cei aflaţi în dregătorii ca Dumnezeu să îi călăuzească în deciziile pe care le iau şi să le atingă inimile să Îl cunoască pe El. Roagă-te pentru ca Dumnezeu să ridice lideri puternici şi integri pentru România, bărbaţi şi femei, care să fie modele demne de urmat pentru următoarea generaţie. Roagă-te pentru pacea şi binecuvântarea fiecărei familii din România.

Nu uita, schimbă coverul şi foloseşte hashtag-ul #CadoupentruRomânia! Scrie un verset sau o rugăciune de binecuvântare pentru România şi transmite această provocare mai departe! De 1 decembrie tu ce cadou faci României? Roagă-te, acţionează şi inspiră România!

„Dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga şi va căuta faţa Mea, şi se va abate de la căile lui rele – îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul şi-i voi tămădui ţara. Ochii Mei vor fi deschişi de acum, şi urechile Mele vor fi cu luare aminte la rugăciunea făcută în locul acesta”. 2 Cronici 7:14-15

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.