Tunisia este ţara cu 99 la sută din populaţia ţării neevanghelizată

Tunisia este un pământ ostil şi arid pentru Evanghelia Împărăţiei. Situată la Nordul Africii, cu o populaţie de 11,5 milioane de locuitori, 99 % din populaţia Tunisiei este considerată neevanghelizată.

Islamul este religia oficială în Tunisia, iar populaţia creştină numără doar 0,4% în total, iar creştinii evanghelici doar 0,03% din totalul populaţiei.

Ocupă locul 29 în topul ţărilor persecutoare. În Tunisia creştinii sunt clasificaţi în două categorii: creştinii străini şi creştinii convertiţi din islam. Cei din urmă au de suferit cel mai mult ostilităţilor radicalilor islamici.

Principalii persecutori sunt islamiştii radicali şi autorităţile, care nu respectă Constituţia şi familia. Conducerea  și-a anunțat intenția de a introduce în Constituție și a pune în aplicare legea Sharia pentru  a transforma astfel Tunisia într-un stat islamic. Din 2011 au început să crească semnificativ și continuu violențele asupra creștinilor.

Importul de literatură creștină în limba arabă este interzis, deși Constituția garantează libertatea religioasă, totuși sunt raportate multe cazuri în care creștinii sunt arestați, condamnați la închisoare, presați să renunțe la credința lor, casele lor sunt distruse și mulţi sunt bătuți cu mare cruzime.

Aproape fiecare creştin din Tunisia a experimentat o formă de persecuţie. Pentru a se încuraja în fața persecuțiilor, ei își amintesc de primii creștini care au locuit în Tunisia  (Cartagina) cum și-au sfârșit viața în arene, fiind aruncați la fiare sălbatice sau ucişi cu sabia. Tertulian, impresionat de comportamentul creștinilor, dar în mod special de comportamentul creștinilor în fața morții, impresionat de liniștea și pacea cu care întâmpinau creștinii fiarele sălbatice în arena din Cartagina (Tunisia), s-a convertit la creștinism și a devenit unul din cei mai mari scriitori creștini ai bisericii timpurii.

Mulți musulmani s-au convertit la creștinism prin programele TV creștine din afara țării și prin programele și mesajele creștine de pe internet. Deși populația creștină este foarte mică și persecuțiile împotriva creștinilor sunt mari, totuși încurajator este faptul că creșterea anuală a populației evanghelice în Tunisia este de 4,7%, se notează în Joshua Project.

Haideţi să ne unim în rugăciune şi să ne rugăm pentru fraţii noştri care împărtăşesc aceeaşi credinţă ca şi a noastră, dar nu şi aceeaşi libertate. Dumnezeu ne-a oferit harul ca noi să ne rugăm pentru ei, şi nu ei pentru noi. Să ne rugăm pentru creştinii persecutaţi, pentru misionarii care duc Evanghelia în aceasta ţară, pentru oamenii neevanghelizați din Tunisia, dar şi pentru persecutori, pentru ca ei să-L întâlnească  pe Isus.

Alege să fii răspunsul lui Dumnezeu pentru Biserica Persecutată din Generaţia Ta. Binecuvântează pe cei aflaţi în chinuri de moarte, prin rugăciunile tale.

Luncan Silviu

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine